Arcada merge mai departe şi va întâlni ACS Volley Ljublijana în optimile CEV Cup

Vineri, 22 Decembrie 2017 00:00
Publicat în Sport
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Arcada Galaţi s-a calificat fără prea mari emoţii în optimile de finală ale Cupei CEV după ce a învins cu 3-0 Kladno Voeliball în manşa retur programată miercuri seara în sala Polivalentă Dunărea. După înfrângerea cu 3-2 din Cehia, gălăţenii aveau nevoie de o victorie de trei puncte pentru a juca în faza următoare a Cupei CEV. Startul de partidă nu a fost cel mai bun. Cehii s-au distanţat chiar la patru puncte şi a fost nevoie să vină la serviciu căpitanul Filip Despotovski pentru ca gazdele să egaleze. Finalul de set a aparţinut jucătorilor de la Arcada, care au câştigat cu 25-21. Setul al doilea a fost, de asemenea, echilibrat, iar gălăţenii au făcut din nou diferenţa pe final. Conduşi cu 2-0, cehii nu au cedat nici în ultimul act, în care au revenit de la 23-19 şi au dus setul în prelungiri. Cu publicul în spate, jucătorii de la Arcada au reuşit să închidă setul pe serviciul lui Marian Bala.

Declaraţii:
Marian Bala - jucător Arcada Galaţi: „Până la urmă, într-un final fericit să zic aşa, am reuşit să câştigăm. Ne aşteptam la un meci greu şi aşa a şi fost. Au servit foarte bine şi ne-au pus probleme la preluare, dar într-un final am reuşit să câştigăm şi ne bucurăm”.
Filip Despotovski - jucător Arcada Galaţi: „3-0 e 3-0, mergem mai departe. Mergem la Ljubliana. Cum am zis şi înainte, echipa asta e sub noi. Cred că asta a şi făcut diferenţa. În momentele cheie noi am luat punctele importante şi am câştigat cu 3-0.
Căpitanul celor de la Arcada crede că echipa gălăţeană are şanse bune de a ajunge cel puţin în sferturile de finală ale Cupei CEV în acest sezon.
„Eu zic acum că trebuie să trecem şi de Ljubliana. După asta, după calculele noastre, picăm cu Belgorod, echipă foarte puternică. Acolo nu vreau să spun că nu avem şansă, o să mergem să jucăm, dar prima dată să trecem de Ljubliana. Ăsta e primul obiectiv” a mai precizat Despotovski.
Gălăţenii vor avea o mică vacanţă de Crăciun, după care vor reveni la antrenamente pentru meciurile din campionatul intern. Prima partidă va fi pe teren propriu pe 6 ianuarie. Este vorba despre restanţa cu nou promovata CNE Baia Mare. Dubla cu ACS Volley Ljubljana va avea loc în perioada 16 - 18 ianuarie 2018, turul în Slovenia respectiv 30 ianuarie - 1 februarie, returul, la Galaţi.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu