14 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Atletico a câştigat prima ediţie a campionatului judeţean de fotbal pe plajă
Atletico a câştigat prima ediţie a campionatului judeţean de fotbal pe plajă

Prima ediţie a fazei judeţene a campionatului naţional de beach football a însemnat o reuşită din toate punctele de vedere. 12 echipe s-au întrecut timp de 3 zile pe plaja Brateş. Întrecerile au fost presărate cu surprize. Finala a adus faţă în faţă pe Atletico, echipă formată din foşti jucători profesionişti şi Zimbrul Slobozia Conachi, echipă care învinsese surprinzător în semifinale pe una dintre favorite, Porto. Atletico a dominat clar ostilităţile şi s-a impus în final cu 5-1. Finala mică a revenit echipei Phoenix, care a învins cu 3-2 Porto. Echipa învingătoare va reprezenta oraşul de la Dunăre la turneul final care se va disputa la finalul săptămânii la Mamaia. Galaţiul a deschis drumul fotbalului de plajă, un sport mai puţin cunoscut, dar foarte spectaculos. Meritul îi aparţine lui Marius Cosoreanu, omul fără de care nu s-ar fi organizat prima ediţie a campionatului naţional. Echipa învingătoare a primit un trofeu foarte frumos din partea AJF Galaţi.

Declaraţii:

Marius Cosoreanu – organizator: „A fost prima ediţie a campionatului naţional, dar a doua ediţie a Beach Cup. Am organizat prima ediţie a Fazei judeţene a campionatului naţional cu ajutorul Federaţiei Române de Fotbal şi al Asociaţiei Judeţene de Fotbal. În ceea ce priveşte câştigătoarea competiţie pot să spun că Atletico a fost cea mai puternică formaţie şi victoria sa este pe deplin meritată. Cred că Atletico va face o figură frumoasă la turneul final care se va disputa pe plaja Melody din Mamaia ţinând cont de faptul că gălăţenii sunt pionierii acestui sport. Îmi doresc să avem în viitorul apropiat jucători gălăţeni în echipa naţională”.
Vali Vrânceanu - manager Atletico: „Suntem bucuroşi că am reuşit să câştigăm prima ediţie a fazei judeţene a campionatului naţional de fotbal pe plajă. Sper să facem o figură frumoasă la turneul final de la Mamaia. Ne vom antrena toată săptămâna premergătoare turneului final pe plaja Brateş pentru a fi în formă la Mamaia”.


Articole înrudite