12 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Badmintonul gălăţean confirmă şi pe plan internaţional
Badmintonul gălăţean confirmă şi pe plan internaţional

În Turcia, la Konya, s-au desfăşurat în perioada 19-24 aprilie Jocurile Internaţionale ale Copiilor (sportivi şi sportive din categoria U15), la care au participat 31 de ţări, delegaţia României fiind cea mai numeroasă, cu 76 de sportivi, din cadrul mai multor sporturi, precum badminton, atletism, şah, haltere şi ciclism.
Echipa de badminton a României a fost alcătuită din 6 sportivi, dintre care 3 de la CS Siderurgistul Galaţi: Călin Irina, Constandache Ştefan, Hîncu Cosmin (toţi trei sunt pregătiţi la clubul gălăţean de antrenorul Dorel Badiu). Ceilalţi trei tricolori au provenit de la cluburile bucureştene CSS 6 şi Palatul Naţional al Copiilor. Astfel, sportivii gălăţeni din lotul naţional de badminton s-au întors cu rezultate favorabile, debutul în competiţie fiind excelent pentru cei trei, care au contribuit la obţinerea unei prime victorii cu Azerbaijanul, cu 5-0, la simplu fete, dublu băieţi şi dublu mixt. În continuare, România a mai avut victorii şi cu Serbia, cu 3-2, dar şi cu Bulgaria, tot 3-2.
O evoluţie bună, remarcată de către specialiştii prezenţi la faţa locului, a avut „siderurgista" Irina Călin. În meciurile cu Serbia şi Bulgaria, deşi a jucat cu sportive mai bine cotate, a adus echipei României puncte importante, câştigând partidele de simplu şi dublu mixt în care a evoluat. Clasamentul final a arătat astfel: 1. Turcia, 2. România, 3. Bulgaria. „A fost o competiţie reuşită şi ca joc, şi ca rezultat, sportivii turci, sârbi şi bulgari fiind bine pregătiţi la această categorie de vârstă. Spre exemplu, Serbia a avut în componenţă pe vicecampionul european Luka Milic, dar la meciurile pe echipe rezultatul depinde şi de omogenitatea lotului, nu numai de valorile individuale. Şi cum sportul cere şi sacrificii, trebuie să amintim că tricolorii şi-au petrecut noaptea Învierii Domnului în aeroportul din Istanbul, aşteptând până dimineaţă legătura către oraşul de desfăşurare a competiţiei, Konya”, ne-a declarat în exclusivitate antrenorul Dorel Badiu.


Articole înrudite