25 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Blestemul Petrolul !
Blestemul Petrolul !
Deşi a condus cu 1-0 şi a dominat timp de 60 de minute, Oţelul a fost încă odată învinsă de „naşa” Petrolul. Cu destulă şansă, echipa ploieşteană câştigă al treilea duel consecutiv cu oţelarii, care par să aibă un complex în faţa „găzarilor”. Roş-alb-albaştrii vor juca vineri din nou acasă, de data aceasta cu FC Braşov.
Oţelul şi Petrolul au oferit spectatorilor care au înfruntat căldura apăsătoare de duminică după-amiază, o partidă spectaculoasă, care a avut un ritm bun şi numeroase faze la cele două porţi. Perioada de tatonare a lipsit şi în min. 6 Costin a trimis cu latul în bară după o lovitură liberă executată de Iorga. Trupa lui Ionuţ Badea a jucat cu mult elan şi în min. 12 Marquinhos nu l-a putut învinge pe Pecanha cu un şut de la 17 metri din poziţie centrală. Peste alte două minute, Neagu a executat o lovitură liberă de la 25 de metri iar capul lui Sîrghi a trecut pe lângă. Presiunea roş-alb-albastră s-a concretizat după 20 de minute de la fluierul de start, a înscris Costin dintr-o lovitură liberă de la vreo 30 de metri, care l-a surprins pe golkeperul Petrolului. Din păcate, ploieştenii au restabilit egalitatea, împotriva cursului jocului, prin „vulpoiul” Geraldo (min.22), care a profitat de o bâlbâială în careul gălăţean. Oţelul a avut oportunitatea să revină în avantaj prin Giurgiu (min.25) dar şutul său din careu a fost scos în extremis. Petrolul a ripostat până la pauză prin Dore (min. 36) şi Teixeira (min.43) dar fără ca tabela de marcaj să sufere vreo modificare.
Contra a mutat inspirat
Repriza a doua a debutat la fel ca prima, s-a jucat fără menajamente şi pericolul a alternat când la o poartă când la cealaltă. Mai întâi, oaspeţii au trecut pe lângă un gol antologic la cornerul lui Boudjemaa (min.48) la care portarul Oţelului a avut probleme cu balonul buclucaş. Gălăţenii au replicat peste doar 60 de secunde când Astafei a şutat de la 16 metri dar Pecanha a scos extraordinar de la rădăcina barei. Odată cu trecerea timpului, experienţa europeană a „găzarilor” şi-a spus cuvântul. Dar principalul „vinovat” de deznodământul final a fost antrenorul Cosmin Contra care a mutat inspirat şi l-a introdus pe Hamza care a dat lovitura în min.87. Oţelul nu a jucat rău dar pentru a doua oară consecutiv a pierdut în ultimele minute şi rămâne cu şase puncte. Roş-alb-albaştrii vor juca runda viitoare tot pe teren propriu, pe 16 august, cu FC Braşov.
FC Oţelul Galaţi - Petrolul Ploieşti 1-2 (1-1)
stadion Oţelul, spectatori: 3.500
Au marcat: Costin (min.20) respectiv Geraldo (min.22), Hamza (min.87)
Formaţii:
Oţelul: Brăneţ -Joao Felipe, Sîrghi, Costin (min.38 Milea), D.Popescu - Neagu, Filip, Giurgiu -Marquinhos (min.63 B.Gavrilă), Astafei (min.79 Paraschiv), Iorga. Antrenor: Ionuţ Badea
Petrolul: Pecanha - Achim (min.46 Alcenat), Geraldo, Manasse, Guilherme - Hoban, Mustivar - Boudjemaa, Texeira (min.68 Hamza), Grozav (min.46 Priso) - Dore. Antrenor: Cosmin Contra
cartonaşe galbene: D.Popescu (min.35) respectiv Achim (min.30), Texeira (min.42), Dore (min.72), Hoban (min.84), Mustivar (min.85)
Arbitru: Alexandru Tudor (Bucureşti)
Asistenţi: Ovidiu Artene (Vaslui) şi Daniel Hulubei (Vaslui)


Articole înrudite