27 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Campionatul Mondial de hochei, la Galaţi după 38 de ani
Campionatul Mondial de hochei, la Galaţi după 38 de ani

La Patinoarul „Dunărea” se desfăşoară săptămâna aceasta meciurile de la Campionatul Mondial Divizia a II-a, Grupa A. La start s-au aliniat şase echipe: Australia, Belgia, Spania, Islanda, Serbia şi România. În cadrul competiţiei se vor disputa 15 jocuri, se joacă după sistemul fiecare cu fiecare, la finalul grupei echipa clasată pe primul loc va promova în Divizia a I-a, Grupa B, în timp ce ultima clasată va retrograda în Divizia a II-a, Grupa B.
Se vor disputa câte trei meciuri pe zi, în total 15 meciuri. România va susţine toate cele cinci jocuri începând cu ora 20.00. Marţi, 4 aprilie, sunt progrmate meciurile: de la ora 13.30, Islanda va juca cu Australia, de la ora 16.30, Spania va întâlni Belgia, iar de la ora 20.00, România va juca cu Serbia.
După o zi de pauză, joi, 6 aprilie, de la ora 13.00, Belgia va întâlni Serbia, de la ora 16.30, Spania va juca cu Australia, iar de la ora 20.00, România va juca cu Islanda. Ziua de vineri, 7 aprilie, va debuta de la ora 13.00, cu meciul Serbia - Spania, începând cu 16.30, vor juca Islanda şi Belgia, iar de la ora 20.00, România întâlneşte Australia. Sâmbătă, 8 aprilie, este zi de pauză, iar duminică, 9 aprilie, sunt programate ultimele meciuri. de la ora 13.00, Belgia va juca cu Australia, Serbia cu Islanda, de la ora 16.30, iar turneul va fi închis de meciul dintre România şi Spania, de la ora 20.00. Conform clasamentul IIHF World Ranking, România este cea mai bine clasată dintre cele şase echipe participante la grupa de la Patinoarul ”Dunărea”. ”Tricolorii” ocupă locul 29 în lume, fiind urmaţi de Spania, locul 30, Serbia, locul 31, şi Belgia, locul 32. Celelalte două echipe din competiţie Islanda şi Australia, ocupă locurile 35 şi 36.
„În primul rând, vreau să remarc faptul că ultimul Campionat Mondial, care a fost la Galaţi, a fost în 1979. Odată cu acel Campionat Mondial s-a construit şi acest patinoar. De-a lungul anilor am avut sprijin din partea Galaţiului, mă refer la faptul că au crescut foarte mulţi jucători de valoare care au reprezentat România, pe parcursul anilor. În discuţiile cu domnul Cosca, am zis să facem tot efortul, pentru a aduce acest Campionat Mondial la Galaţi, după aproape 40 de ani, să punem Galaţiul pe harta lumii, am reuşit, ni s-a dat spre organizare. Vreau să mulţumesc Primăriei Municipiului Galaţi, şi tuturor celor care ne-au ajutat şi susţinut enorm pentru ca organizarea acestui Campionat Mondial să iasă bine. Sunt convins că băieţii se vor dărui, vor fi foarte uniţi şi vom ajunge la rezultatul final pe care îl dorim cu toţii”, a declarat la conferinţa de presă organizată duminică, Alexandru Hălăucă, secretarul general al Federaţiei Române de Hochei pe Gheaţă. România a debutat aseară, după închiderea ediţiei, împotriva Belgiei.


Articole înrudite