25 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
CSM Arcada a făcut primul pas spre 16-imile CEV Cup
CSM Arcada a făcut primul pas spre 16-imile CEV Cup

Eveniment sportiv european miercuri seara la sala Polivalentă Dunărea. Campioana României, CSM Arcada Galaţi a întâlnit pe VK LVI Praga - Cehia, în manşa tur din 32-imile CEV Cup. Cu un moral excelent după victoria din weekend din campionat în fieful lui Dinamo, voleibaliştii lui Sergiu Stancu au intrat foarte motivaţi pe teren, Sestan, Bala, Raic&Co au făcut legea pe teren în primele două seturi adjudecate destul de uşor. Partida s-a încins în setul trei, oaspeţii, care ocupă locul 3 în Superliga Cehiei şi recent au învins pe terenul lui Karlovarsko, formaţie care îşi continuă parcursul în CEV Champions League, au revenit spectaculos şi au prelungit suspansul. Echipa gălăţeană nu s-a clătinat, a preluat din nou iniţiativa, a condus în permanenţă pe tabela de marcaj în setul patru şi Bala a încheiat cu un as socotelile.
„Sunt mulţumit de rezultat, nu şi de joc pentru că am avut momente în care am suferit. Este o victorie foarte importantă la care şi-au adus contribuţia toţi jucătorii din lot, am făcut un prim pas şi ne dorim ca peste o săptămână să parafăm calificarea la Praga”, ne-a declarat antrenorul principal de la CSM Arcada, Sergiu Stancu. Rezultat final: CSM Arcada Galaţi - VK LVI Praga 3-1 (19, 17, -22, 21). CSM Arcada a început în formula: Rangel 8 puncte, Sestan 20 p, Talpă 8 p, Raic 18 p, Bala 10 p, Bissette 5 p - Kantor, libero. Au mai intrat: Toro 2 p, Sobirov 2 p, Darlaczi 1 p, Teleleu, Butnaru 1 p, Raţă 2 p - Cristudor, libero. Trupa lui Sergiu Stancu a făcut un pas mare pentru calificarea în 16-imi. Returul este programat pe 17 noiembrie la Praga. Învingătoarea va întâlni în faza următoarea pe Chaumont VB 52 - Franţa.

Derbi cu Steaua

Programul infernal pentru tripla campioană a României. Divizia A1 programează sâmbătă, 13 noiembrie, partidele celei de-a 6-a etape. Capul de afiş va fi duelul dintre CSM Arcada şi Steaua Bucureşti, programat în sala Dunărea din oraşul nostru, de la ora 17.00.
„O perioadă foarte încărcată pentru noi, cu meciuri la intensitate maximă din trei în trei zile. Vine Steaua, o echipă cu un lot mai bun ca anul trecut care s-a impus la Craiova pe un teren greu şi a învins clar şi Zalăul. Bineînţeles, suntem pregătiţi şi ne dorim victoria şi cele trei puncte pentru a mai face un pas spre atingerea obiectivului nostru pe plan intern”, ne-a mai precizat tehnicianul Sergiu Stancu. După cinci etape, echipa gălăţeană ocupă locul 1 în clasament cu 15 puncte, iar steliştii se poziţionează pe locul 2 cu 11 puncte.


Articole înrudite