19 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
CSM Galaţi caută primele puncte la prima apariţie în faţa suporterilor
CSM Galaţi caută primele puncte la prima apariţie în faţa suporterilor

CSM Galaţi va juca duminică pentru prima dată în faţa propriilor suporteri în acest sezon. Abia preluată de la CSU Danubius, echipa feminină de handbal va disputa primul meci pe teren propriu în actuala ediţie a Ligii Florilor în faţa celor de la HC Zalău, echipă pregătită de selecţionerul Naţionalei de tineret, Gheorghe Tadici, care vine la Galaţi să câştige punctele pierdute pe teren propriu în prima etapă în faţa campioanei CSM Bucureşti. De cealaltă parte, CSM Galaţi a înregistrat tot o înfrângere în prima etapă, în deplasare cu nou promovata Minaur Baia Mare, şi caută de asemenea să câştige primele puncte în campionat.

Declaraţii:

Valeriu Costea – antrenor CSM Galaţi: „Ne pregătim să câştigăm cele trei puncte. De fapt, scopul nostru principal este acela de a câştiga toate cele trei puncte puse în joc la fiecare joc al campionatului. De aia ne pregătim, de aia muncim, să câştigăm şi noi un meci astfel încât să ne dea cât de cât încredere să putem să abordăm pe mai departe campionatul cu capul sus.”
Lăcrămioara Cîlici – jucătoare CSM Galaţi: „Este un meci foarte important pentru noi, mai ales că este primul meci pe teren propriu. Sper din tot sufletul ca la sfârşit noi să fim cele care ne vom bucura de victorie. Vom da tot ce vom putea la momentul respectiv. Sunt gălăţeancă, însă va fi primul meci la senioare pentru o echipă din oraşul natal, sper să nu am emoţii suplimentare, aşteptăm un public numeros care să ne susţină pentru că avem mare nevoie.”

Echipa pregătită de Vali Costea este la al treilea sezon consecutiv în Liga Florilor, după ce în primele două sezoane s-a salvat de la retrogradare la baraj. Pentru acest sezon, obiectivul este evitarea barajului, adică o clasare în primele 10 echipe ale campionatului. „Având în vedere că au rămas 95 la sută dintre fetele care au fost anul trecut, e un obiectiv realizabil. Problema se pune la numărul de jucătoare. E un campionat foarte tare, un campionat cu contact fizic foarte mare, cu efort foarte mare. E nevoie de schimbări, ca fiecare din echipă să-şi aducă contribuţia şi s-o facă cât mai bine pentru realizarea obiectivului”, a mai precizat tehnicianul gălăţean.
Partida dintre CSM Galaţi cu HC Zalău se joacă duminică de la ora 17.00, la Sala Polivalentă Dunărea. Intrarea spectatorilor se va face în premieră pe baza unui bilet care costă 5 lei şi va putea fi achiziţionat în ziua jocului de la casa de bilete între orele 14.00 -17.00.


Articole înrudite