28 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Cum arată lista favoriților pentru titlul de golgheter de la Cupa Mondială 2022
Cum arată lista favoriților pentru titlul de golgheter de la Cupa Mondială 2022

Pe lângă lupta pentru titlul mondial, la Cupa Mondială din 2022 important este și trofeul acordat celui mai bun marcator.

Iată cum arată lista favoriților pentru titlul de golgheter: 

1. Harry Kane - Atacantul naționalei Angliei impresionează prin capacitatea sa de a marca în orice situație. Kane a fost și golgheterul de la Cupa Mondială din 2018, când a punctat de șase ori. De asemenea, a fost și cel mai bun marcator din preliminariile din Europa, cu 12 reușite, la egalitate cu Memphis Depay. Kane a avut însă un procentaj extraordinar în preliminarii, reușind să marcheze de 12 ori din cele 29 de șuturi trimise, procentajul fiind de 41%. Practic, el a avut un gol la fiecare 49 de minute în preliminarii, stând cel mai bine din acest punct de vedere dintre toți marcatorii. El are cota 10.00 să devină golgheterul Cupei Mondiale din 2022.

2. Kylian Mbappe - Atacantul francez are cota 12.00 pentru a deveni golgheterul turneului din Qatar. În preliminarii, Mbappe a fost al doilea golgheter al Franței, cu 5 reușite, fiind depășit doar de Antoine Griezmann. La Cupa Mondială din 2018, Mbappe a marcat de 4 ori. În total, el are 26 de goluri în doar 54 de partide pentru naționala mare a Franței. Mbappe este gata oricând să facă un turneu de vis și să ajute Franța să își apere titlul mondial câștigat la ediția din 2018.

2. Lionel Messi - Chiar dacă vine după un sezon dezamăgitor în tricoul lui PSG, Messi rămâne unul dintre cei mai buni fotbaliști din lume și este văzut tot cu a doua șansă la câștigarea titlului de golgheter, având cota 12.00 la pariuri sportive. El a reușit să marcheze 7 goluri în cele 16 partide din preliminarii pentru Argentina și și-a purtat echipa spre calificare. Argentina caută de ceva timp un nou titlu mondial și aceasta poate fi ultima șansă pentru Messi, în condițiile în care argentinianul a împlinit deja 34 de ani.

4. Neymar - Brazilianul are cota 13.00 să devină golgheterul turneului final. Contextul nu este însă prea bun pentru Neymar, care are mari probleme la echipa de club, unde nu impresionează și se discută chiar despre plecarea sa de la PSG. La precedenta apariție la Cupa Mondială, în 2018, brazilianul a marcat doar două goluri. În total, el are 71 de goluri în 117 partide pentru naționala mare a Braziliei. În ultimele 14 meciuri pentru naționala Braziliei, Neymar a marcat de 7 ori.

5. Cristiano Ronaldo - Portughezul are și el cota 13.00 pentru câștigarea titlului de golgheter. În preliminarii a marcat de 6 ori pentru Portugalia în cele 9 partide: 4 goluri cu Luxemburg și 2 cu Irlanda. A marcat un gol la fiecare 135 de minute jucate și a trimis în total 37 de șuturi spre poartă. Chiar și așa, în pofida faptului că s-a discutat mult despre forma în care s-a aflat în ultimul an, Ronaldo rămâne unul dintre cei mai buni jucători din lume în acest sport. El are 115 goluri în 186 de partide disputate pentru naționala mare a Portugaliei și este golgheterul acestei țări. Dintre acestea, 7 au fost la Cupa Mondială.


Articole înrudite