01 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Dan Adamescu renunţă la Oţelul
Dan Adamescu renunţă la Oţelul

Oţelul se găseşte într-o situaţie aproape fără ieşire. Dan Adamescu vrea să renunţe la clubul gălăţean şi aşteaptă ca Narcis Răducan să găsească cumpărător. Lucrurile ar fi simple dacă Oţelul nu s-ar afla în insolvenţă. Orice potential finanţator s-ar gândi de două ori până să investească, din cauza datoriilor pe care le are clubul de la Dunăre. Săptămâna care se încheie sâmbătă ar putea fi decisivă pentru destinul fostei campioane a României.
Narcis Răducan a declarat: „Am discutat cu domnul Adamescu şi dânsul este dispus să cedeze echipa pentru că are mari probleme financiare. Trebuie ca eu să găsesc repede o persoană potentă financiar care să preia clubul. Este foarte dificil să realizez acest lucru, dar încerc şi mă zbat. Eu am un plan prin care echipa să se autofinanţeze, dar până să ajungem acolo trebuie ca Oţelul să aibă datorii zero! Dacă nu sunt achitate datoriile, clubul nu poate avea viitor. Suntem presaţi şi de timp pentru că pierdem jucători pe bandă rulantă. Încerc să salvez Oţelul şi sper să reuşesc să fac acest lucru”.
Narcis Răducan se află între ciocan şi nicovală. Directorul general al Oţelului are ofertă să preia postul de manager general la Steaua, unde ar urma să-l aducă şi pe Didi Prodan. Răducan ezită însă să facă acest pas, pentru că a mai lucrat la clubul din Ghencea şi ştie ce presiune este acolo. În plus, Narcis vrea să salveze echipa gălăţeană, de care s-a legat sufleteşte. Oţelul i-a pierdut practic pe Cooper, Henrique şi Prestia şi se află foarte aproape să-l scape printre degete şi pe Goicoechea. Echipa de la Dunăre trebuia doar să le plătească jucătorilor sume de bani care se cifrau la câteva zeci de mii de euro. Antrenorul Ewald Lienen a plecat în Germania, dar ar putea fi întors din drum de o eventuală sosire a unui nou investitor. Oţelul trăieşte în aceste zile momente dramatice şi aşteptă practic o minune. Clubul gălăţean poate urma exemplul Rapidului, Universităţii Craiova sau Timişoarei, care au intrat în „clubul select” al echipelor de legendă ajunse la faliment. Drumul de la extaz la agonie a fost parcurs de echipa gălăţeană în 3 ani. Chiar dacă în conturile clubului au intrat, în urma participării în Champions League, mai bine de 18 milioane de euro, Oţelul a ajuns un club cu datorii mari şi speranţe de supravieţuire aproape de zero. Conducerea clubului ar putea da un anunţ la mica publicitate care să sune cam aşa: „Fostă campioană caut urgent investitor”. Este greu de crezut că un potenţial investitor ar prelua o formaţie cu datorii mari, astfel că există pericolul ca echipa gălăţeană să nu participe în sezonul viitor al Ligii 1.


Articole înrudite