16 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Dan Popescu a făcut deplasarea în Slovacia
Dan Popescu a făcut deplasarea în Slovacia

Lotul pe care l-a deplasat Oţelul în Slovacia s-a îmbogăţit cu încă un jucător. Fundaşul stânga Dan Popescu a făcut deplasarea împreună cu coechipierii săi. Lotul pe care se bazează echipa de la Dunăre în cantonamentul de la Poprad pare mai degrabă demn de echipa secundă a clubului. Cele mai importante transferuri anunţate de directorul de scouting Andrei Rusu, Janos Szekely şi Silviu Izvoranu, nu s-au materializat. Antrenorul german Hans Michael Weiss ar fi dorit să-i vadă la lucru pe cei doi jucători înainte ca aceştia să fie legitimaţi, însă Szekely şi Izvoranu au refuzat. Oţelul i-a transferat deocamdată pe portarul Catană de la Astra 2, Cristian Cristea, Stelian Cucu (Dunărea) şi Marius Tomozei. S-a renunţat, de asemenea, la achiziţionarea lui Bâtfoi. Fostul vârf al Dunării nu s-a înţeles cu oficialii clubului gălăţean cu privire la salariul pe care urma să-l primească. În cantonamentul din Slovacia vor sosi Jose Alex Ikeng, mijlocaş defensiv în vârstă de 26 de ani, jucător care şi-a făcut junioratul la Stuttgart; Julius Davies, un mijlocaş australian de 19 ani cu junioratul făcut la Bayern München; Marcel Advic, mijlocaş dreapta de 23 ani crescut de Stuttgart; Junior Torunarigha, atacant de careu în vârstă de 24 ani şi 1,92 înălţime; Benjamin Onwuachi, atacant nigerian de 30 de ani crescut de Juventus şi Reggina. Acestora li se vor adăuga încă 5 sau 6 jucători între care se va afla şi un portar danez pe care germanul Weiss îl doreşte foarte mult. În cantonamentul din Slovacia a venit şi noul antrenor secund, Steffen Menze, un german de 45 de ani care a fost antrenor şi director sportiv la Dinamo Dresda. Nu au făcut deplasarea în Slovacia: Cristian Sârghi, Marquinhos, Alex Zaharia, Pungă, Chipirliu şi Simaitis. Cei 6 jucători au fost puşi pe lista de transferuri şi au fost trimişi la echipa a doua. Unul dintre jucătorii de bază ai Oţelului a devenit Alex Tudorie. Atacantul de 18 ani crede că echipa sa poate să facă un sezon bun chiar dacă s-au produs schimbări majore atât în lotul de jucători cât şi pe banca tehnică.
Alex Tudorie a declarat: „Ne aşteaptă un sezon foarte dificil, dar eu am încredere că lucrurile se vor schimba până la urmă în bine. Cred că putem realiza lucruri mari după ce lotul se va omogeniza. Îmi pare bine că avem tot un tehnician german şi sper ca prin evoluţiile mele să-l determin pe domnul Weiss să mă titularizeze”.
Oţelul va susţine 4 meciuri de verificare în cantonamentul de la Poprad. Echipa gălăţeană va întâlni 2 formaţii din Slovacia, una din Cehia şi una din Polonia. Primul meci este programat pe data de 5 Iulie în compania unei echipe slovace de ligă secundă. Calendarul jocurilor poate suferi modificări. Oţelul se află în faţa unui cantonament în care misiunea antrenorului Weiss se anunţă foarte dificilă. Germanul a lipsit din Europa în ultimii ani şi adaptarea sa la particularităţile fotbalului din Liga 1 ar putea să fie foarte dificilă.


Articole înrudite