03 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Dominaţia CSU la Trofeul Danubius şi o premieră pentru juniorii Under 11
Dominaţia CSU la Trofeul Danubius şi o premieră pentru juniorii Under 11
În perioada 15-17 septembrie a avut loc la Galaţi, în sala Siderurgistul, a-19-a ediţie a Trofeului Danubius la badminton. În acest an pe lângă participarea de tradiţie a seniorilor din categoria Elitte s-au înfruntat şi copiii de la categoria Under 11.
La seniori competiţia a fost dominata de sportivii de la CSU Galaţi care au câştigat 4 din cele 5 finale în care au fost angrenaţi şi cu această ocazie au făcut o importantă verificare în vederea finalelor campionatelor naţionale ce vor urma în lunile următoare. Au participat sportivi de la 8 cluburi din Timişoara, Craiova, Iaşi, Bucureşti şi Galaţi. Rezultatele obţinute de sportivii pregătiţi de antrenorul Dorel Badiu: Simplu masculin: David Niţu - loc 2 (câştigător Maxim Carpenco de la Politehnica Iaşi); Simplu feminin: Irina Călin - loc 1; Andreea Dimitriu - loc 2; Dublu masculin : Cosmin Panfil  /Radu Rusu - loc 1; Florin Tudor / David Niţu - loc 3; Dublu feminin: Irina Călin / Cătălina Simionescu - loc 1, Andreea Dimitriu / Mădălina Ilie(Sportul Studenţesc) - loc 2; Dublu mixt : Radu Rusu / Cătălina Simionescu - loc 1, Andreas Thiel (CSM Timişoara) / Andreea Dimitriu - loc 2, Ştefan Constandache / Irina Călin - loc 3.
Competiţia destinată celor mici a beneficiat de o participare numeroasă din: Piatra Neamţ, Bacău, Bucureşti, Prahova, Timişoara. Competiţia a fost dominată de sportivii de la CSC Berceni Prahova care şi-au adjudecat toate cele 4 finale. Rezultatele gălăţenilor de la Siderurgistul (antrenori: Adrian Panfil şi Iulian Călin):
Simplu fete: Irina Gherasim - loc 3; Dublu fete: Irina Gherasim/ Mădălina Panaite - loc 3. La Trofeul Danubius a avut loc şi o premieră: pentru prima dată s-au jucat în România la categoria Under 11 probele de dublu fete şi dublu băieţi, eveniment primit cu entuziasm atât de sportivi cât şi de antrenorii prezenţi.
„Aşa cum mă aşteptam, în absenţa unor nume “grele” de pe tablourile de concurs, sportivii noştri (seniori) au dominat competiţia şi au arătat că sunt în parametri normali cu pregătirea. Se cunoaşte munca depusă la Buşteni în august pe parte fizică. Desigur mai sunt multe lucruri de pus la punct, dar timp este şi suntem încrezători că la Campionatele Naţionale vom avea rezultatele aşteptate”, ne-a declarat Dorel Badiu, antrenorul de la CSU Galaţi.

Articole înrudite