20 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Dublă victorie cu Steaua: Hocheiştii au urcat pe locul 3
Dublă victorie cu Steaua: Hocheiştii au urcat pe locul 3

Patinoarul Dunărea a găzduit în weekend prima dublă din acest sezon al Ligii Naţionale de Hochei pe gheaţă dintre CSM Galaţi şi Steaua Bucureşti. Un duel foarte interesant în care miza este locul patru. Prima repriză din primul joc programat vineri s-a încheiat cu un scor alb. Echipa gălăţeană pregătită de Vladimir Klinga şi Cornel Chiriţă şi-a concretizat dominarea pe finalul primei reprize când a deschis scorul prin Kyrychenko ajutat de Yemilianenko şi Neznamov.
Spiritele s-au încins în ultima repriză, CSM Galaţi a majorat scorul după reuşita lui Nazarov sprijinit de Teamriuc şi Chemerilov, bucureştenii au replicat şi au redus diferenţa, dar cu cinci minute înainte de final, Hildebrand din pasa lui Chemerilov a marcat pentru 3-1, Steaua a riscat şi a scos portarul, Neznamov a profitat şi a închis tabela. Rezultat final: CSM Galaţi - Steaua 4-1 (0-0, 1-0, 3-1).

Victorie cu emoţii pe final

Partida revanşă programată sâmbătă între cele două echipe a fost spectaculoasă. Prima repriză a avut răsturnări de situaţie pe tabela de marcaj, echipa gălăţeană a deschis scorul după 104 secunde prin: Makarov, în superioritate numerică, ajutat de Nazarov şi Kulikov, Steaua a revenit cu două goluri consecutive şi a trecut în avantaj, dar nu pentru mult timp pentru că CSM-ul a forţat şi dominarea s-a materializat cu trei reuşite: Nazarov (Chemerilov), Kyrychenko (Makarov, Berdilă), Chemerilov (Nazarov). Formaţia pregătită de Vladimir Klinga şi Cornel Chiriţă a continuat să atace şi în ultima treime şi s-a detaşat la 6-3 în min.42.53 după golurile marcate de Neznamov, cu un şut de penalitate şi Kyrychenko din pasa lui Neznamov, în superioritate.
Steliştii însă nu au renunţat şi au oferit un final incandescent, cu două goluri şi o bară. Rezultat final: CSM Galaţi - Steaua Bucureşti 6-5 (4-2, 1-1, 1-2). După cele două victorii din acest weekend, CSM Galaţi urcă pe locul 3 cu 22 din 14 jocuri. Top 10 realizatori are 4 jucători din echipa noastră: 1. Nazarov 26 puncte: 11 goluri şi 15 assists, 2. Chemerilov 26 p: 8 g şi 18 a...4. Kulikov 23 p: 13 g şi 10 a...9.Mircea Constantin  21 p (9 g+12 pase decisive). CSM Galaţi va juca pe 16-17 decembrie, tot acasă, cu SC Miercurea Ciuc, ocupanta locului 2 în ierarhia Ligii Naţionale de hochei pe gheaţă.


Articole înrudite