03 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Dunărea a trecut de Târlungeni
Dunărea a trecut de Târlungeni

FCM Dunărea şi-a dorit mult să obţină prima victorie în faţa Unirii Târlungeni în acest sezon. Elevii lui Damian Băncilă au început în viteză a cincea şi Bâtfoi a trecut pe lângă gol după o centrare a lui Neagu în min 4. Bâtfoi mai ratează o ocazie mare în minutul 8, iar Liviu Nicolae de la Unirea intră în Cartea Recordurilor după ce trimite cu capul peste poartă din 3 metri. Sfrijan ratează apoi două ocazii imense care prevestesc parcă golul. Deschiderea scorului se produce în minutul 27, când acelaşi Sfrijan trimite în vinclu: 1-0 pentru Dunărea. Gălăţenii ar fi putut să intre în avantaj de 2 goluri la cabine, dar Neagu a ţintit bara cu un şut de la 25 de metri. Repriza secundă a început într-un ritm mai scăzut, iar prima ocazie s-a înregistrat în minutul 58 când Bâtfoi a reluat cu călcâiul peste, din 5 metri. Ultimele 20 de minute au însemnat un adevărat festival de ratări marca Dunărea. Gohoreanu în minutele 73 şi 75, Bâtfoi în minutul 74, Moroşanu în minutele 75 şi 89 şi Sfrijan în minutul 84 l-au exasperat pe antrenorul Damian Băncilă. Dunărea a câştigat la limită, scor 1-0 o partidă în care a trimis de 3 ori mingea în bară.
Dunărea a acumulat 23 de puncte şi dacă va câştiga şi ultimele 2 meciuri va acumula numărul de puncte pe care şi l-a propus la începutul play-out-ului: 29.

Declaraţii:

Romeo Jianu - preşedinte FCM Dunărea Galaţi: „A fost o victorie obţinută cu mari emoţii, pentru că şi jucătorii sunt marcaţi de situaţia din clasament. Până la urmă am obţinut un succes important şi ne gândim acum la ultimele 2 meciuri, pe care vrem să le câştigăm. Indiferent de hotărârea care se va lua în legătură cu sistemul competiţional din liga secundă, avem obligaţia să luptăm până la capăt”.

Formaţii:
Dunărea - Costea 6 - Radu 6, Ursu 7, Stelian Cucu 6, Sorin Cucu 6 - V. Ion 6 (Moroşanu 3), Manea 6, Sfrijan 7 - Neagu 6, Bâtfoi 6 (Panait), Gohoreanu 6 (Vraciu).
Unirea Târlungeni - Dărăbanţ 7 - Vlăsceanu 6, Barbu 6, Frâncu 6, Iaru 6 (Postolache), Brujan 7, Antoche 5 (Antal 6), L. Nicolae 4 (Marcaş 6), Marin 5, Elek 6.


Articole înrudite