13 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Dunărea nu a trecut de reduta Buzăului
Dunărea nu a trecut de reduta Buzăului

Dunărea a început partida cu Gloria Buzău cu 7 noutăţi faţă de formaţia-tip pe care o aliniase în ultimele 5 partide. Miron, Şomodean, Blănaru, Vraciu, Stelian Cucu, Cenk şi Asanache îi înlocuiseră pe Costea, Ursu, Sorin Cucu, Sfrijan, V.Ion, Gohoreanu şi Matei. Schimbările au îngreunat jocul dunărenilor, în special în prima repriză. Dunărea a ajuns mai greu la poartă în prima jumătate de oră, dar chiar şi în aceste condiţii a dominat categoric disputa. Cenk nu are viteza lui Gohoreanu, iar Stelian Cucu este mai bun pe partea defensivă, dar nu are viziunea jocului precum Valentin Ion. Antrenorul Costel Enache a schimbat mare parte din primul 11, forţat şi de accidentări, dar şi de evoluţia unor jucători în ultimele două partide.
După minutul 30 au început evenimentele cu adevărat spectaculoase. Mai întâi Pantelie de la Gloria a primit al doilea cartonaş galben şi şi-a lăsat echipa în 10 oameni. Două minute mai târziu, în minutul 33, Bâtfoi s-a accidentat şi în locul său a intrat Marius Matei. Finalul reprizei i-a găsit pe gălăţeni foarte aproape de gol. Rând pe rând, Panait, Cenk şi Neagu au irosit ocazii imense. Neagu a ratat din poziţie de singur cu portarul advers.
Repriza secundă începe cu asalturi prelungite ale Dunării. Cu Gohoreanu în locul lui Asanache, Dunărea îşi sufocă adversara. Ratează mai întâi Matei care din 6 metri nu-l poate învinge pe Gherasim. Era minutul 50. Cinci minute mai târziu, Stelian Cucu trimite în transversală din lovitură liberă de la 25 de metri. Buzăul este în corzi, dar mingea nu vrea efectiv să intre în poarta echipei lui Ion Viorel. În minutul 65, Panait pluteşte peste apărarea adversă, dar trimite cu capul pe lângă poartă. La Dunărea intră şi Sorin Drăgan, iar asaltul la poarta lui Gherasim se intensifică. Ultimele minute sunt dramatice. Gohoreanu reia de două ori în minutul 84 de la câţiva metri de poartă, dar portarul Gherasim respinge incredibil. Ultima ocazie monumentală este irosită de Matei, care reia din vole de la 5 metri, dar portarul Gloriei salvează din vinclul porţii sale. Dunărea şi Gloria termină la egalitate, scor 0-0, un meci pe care gălăţenii meritau să-l câştige.
Formaţii: Dunărea - Miron 6 - Radu 5, Panait 6, Şomodean 6, Blănaru 6 - Vraciu 4 (S. Dragan 5), Asanache 5 (Gohoreanu 6), Stelian Cucu 6, Cenk 5 – Bâtfoi 5 (Matei 6), Neagu 5; Gloria - Gherasim 9 - Vlaicu 6, Airinei 6, Puşcaşu 6 (G.Ion) Dăniţă 7, Mihăescu 6 - Marcu 5, Creţu 6 (Bârsănel), Agache 5, Moise 6 (Burlacu 6) - Pantelie 3.
Dunărea a pierdut două puncte care s-ar putea dovedi decisive în salvarea de la retrogradare. „Am pierdut două puncte foarte importante. Meciul s-a jucat practic la o singură poartă. Am ratat foarte mult, la fel ca la Constanţa. Cred că pe lângă şansă ne-a lipsit şi viteza în unele momente. Lipsa de luciditate din unele faze s-a dovedit decisivă. Am schimbat primul 11 pentru că meritau şi alţi jucători să primească şansa de a evolua din primul minut. Buzăul nu a avut nicio ocazie, practic s-a apărat tot meciul. Fotbalul este uneori nedrept, iar noi meritam să câştigăm astăzi”, a declarat Costel Enache, antrenorul Dunării.
Gloria Buzău a jucat cu mare ambiţie, cu totul altfel decât o făcuse la Brăila cu o săptămână în urmă. Elevii lui Ion Viorel au murit pe teren, de parcă soarta lor depindea de meciul cu Dunărea.
Echipa gălăţeană se află într-o situaţie dificilă. Dunărea a acumulat doar 17 puncte, cu 3 mai puţin decât formaţia clasată pe locul 4, Rapid Suceava. Cele două formaţii se vor întâlni în meci direct sâmbăta viitoare la Galaţi, într-un meci care se anunţă de totul sau nimic.
Clubul gălăţean suferă transformări. Fostul preşedinte, Auraş Braşoveanu şi-a dat demisia şi de la 1 iunie, când îşi va termina concediul de odihnă, va prelua frâiele LPF 2, organism creat chiar la sugestia sa. Noul preşedinte al Dunării va fi ales luni seară, după o şedinţă la care vor participa atât conducători, cât şi antrenori.


Articole înrudite