01 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Dunărea vrea al doilea succes consecutiv
Dunărea vrea al doilea succes consecutiv

FCM Dunărea a simţit gustul succesului după 4 etape de ineficacitate totală. Echipa gălăţeană a obţinut mai mult decât un succes la Brăila. Jucătorii pregătiţi de Damian Băncilă şi-au recăpătat încrederea în propriile forţe. Meciul cu Unirea Târlungeni poate însemna confirmarea faptului că gălăţenii au intrat într-o perioada bună.
Damian Băncilă, antrenor FCM Dunărea, a declarat: „Eu am discutat cu băieţii săptămâna trecută când am preluat echipa. Am comparat cele 4 etape pe care le mai aveam de jucat cu un pepene pe care l-am împărţit în 4 felii. O felie ne-a arătat că a fost foarte dulce, chiar i-am felicitat pe băieţi pentru modul cum s-au dăruit. Urmează celelalte 3 felii. Rămâne de văzut dacă am ales pepenele care trebuie, adică să fie dulce până la capăt. A fost dificil să-i fac pe jucători să aibă din nou încredere în propriile posibilităţi. Ei au avut un an competiţional cu multe trăiri, cele mai multe negative. Pentru meciul cu Unirea Târlungeni nu ne putem gândi decât la victorie. Este adevărat că echipa din Târlungeni este o nucă foarte tare. M-am uitat pe linia ei de clasament şi am observat că Unirea are cele mai puţine goluri primite dintre echipele din play-out. Mie îmi pare rău că am primit gol la Brăila pentru că din defensivă se porneşte construcţia unei echipe de succes”.
FCM Dunărea şi Unirea Târlungeni s-au întâlnit de 3 ori în campionat iar gălăţenii au obţinut un singur punct. Pentru Cosmin Neagu şi coechipierii săi a sosit vremea revanşei. Dunărea a ieşit din pasa neagră în care intrase de 4 meciuri. Pentru formaţia lui Damian Băncilă trebuie să vină o serie pozitivă pentru că se ştie că după vreme de furtună iese soarele. FCM Dunărea-Unirea Târlungeni se dispută miercuri de la ora 11 pe cel mai mare stadion din municipiu. Chiar dacă are şanse mici să mai evite unul dintre cele 3 locuri retrogradante, Dunărea are datoria să lupte până la capăt. Echipa gălăţeană ar putea primi o veste bună chiar în ziua meciului când are loc şedinţa Comitetului Executiv al FRF. Sistemul competiţional al ligii secunde ar putea suferi modificări, iar Dunărea va continua astfel să evolueze pe cea de-a doua scenă a fotbalului românesc.


Articole înrudite