26 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Fantezia şi-a îmbogăţit zestrea de medalii
Fantezia şi-a îmbogăţit zestrea de medalii

Rezultate remarcabile obţinute de sportivii clubului Fantezia în weekend-ul trecut. La Riga (Letonia), în cadrul Campionatului Mondial sub 21 ani secţiunea 10 dansuri, perechea mixtă Mihai Paraschiv (Fantezia Galaţi) - Diandra Illeş (Autentic Bacău) a reuşit să ajungă până în finala competiţiei unde au obţinut locul IV. „Un rezultat foarte bun dacă ţinem cont că perechea este în primul an de adulţi, iar Mihai a trecut printr-un bacalaureat şi o admitere la facultate. Dacă mai adăugăm şi faptul că în finală  au fost prezente trei perechi din Rusia, una din Polonia şi una din Estonia, putem spune că suntem în elita dansului sportiv mondial”, ne-a declarat Marian Adam, preşedintele clubului Fantezia. 

În ţară, sala Apollo din Bucureşti a fost gazda concursului internaţional WDSF Dance Fest Open. Cu o participare selectă, peste 600 de perechi şi cu o brigadă de arbitri din 16 ţări, printre care s-a aflat şi gălăţeanca Andreea Adam, competiţia s-a ridicat la un înalt nivel tehnic, dar mai ales spectacular. Fantezia a participat cu cinci perechi, patru dintre ele concurând la internaţional, iar una la Cupa Alessia, obţinând trei medalii de aur, o medalie de argint, un loc IV, un loc V şi un loc VI. Lupoaie Cosmin - Radu Maria au câştigat aurul la competiţia rezervată juniorilor I secţiunea latino, iar perechea Vădana Rareş - Neculae Tea s-a impus la ambele secţiuni, la categoria de vârstă 6-11 ani. La un pas de aur la junior I standard au fost  Cosmin şi Maria, dar până la urmă s-au mulţumit cu argintul, aurul fiind câştigat de o pereche din R. Moldova. Locul IV l-a ocupat perechea Lefter Rareş - Hârtopeanu Maria, la copii 1+ 2 latino, pe locul V la secţiunea standard copii 1 + 2 s-a situat perechea Constantin Rareş - Popa Jasmine iar pe locul VI s-a poziţionat perechea Lefter Rareş - Hârtopeanu Maria.

„Un test foarte reuşit înaintea concursului de la Viena. Numărul mare de perechi prezente în competiţie şi lupta acerbă pentru medalii a ridicat ştacheta concursului. La categoriile de copii şi juniori faptul că au fost prezente foarte multe perechi din afară a reuşit să transforme concursul de dans într-un adevărat spectacol, iar programele de seară din ambele zile la care s-au adăugat perechile de la tineret şi adulţi, au delectat pur şi simplu pe cei prezenţi în sală. Rezultatele obţinute de sportivii pe care-i antrenez sunt cu atât mai valoroase, dacă luăm în calcul că la finala latino de la copii am avut două perechi prezente din şase iar în cea de standard jumătate din perechile prezente pe ringul de dans au fost de la Galaţi adică de la Fantezia”, ne-a declarat Andreea Adam, antrenoarea „fanteziştilor”. 


Articole înrudite