25 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Federaţia Internaţională de Haltere nu a prelungit perioada de calificare pentru Olimpiada Tokyo 2020
Federaţia Internaţională de Haltere nu a prelungit perioada de calificare pentru Olimpiada Tokyo 2020

Comitetul Executiv al Federaţiei Internaţionale de Haltere a decis, miercuri, să nu prelungească perioada de calificare a sportivilor la Jocurile Olimpice de la Tokyo, în ciuda faptului că mai multe competiţii care erau criteriu de calificare au fost anulate din cauza pandemiei de coronavirus.
În urma unei reuniuni pe durata a două zile, conducerea IWF a luat o serie de măsuri, prioritate având binele sportivilor, oficialilor şi staff-ului. Au fost aprobate, în acest context, o serie de modificări ale sistemului de calificare la JO 2020, la recomandarea Comisiei pentru sport a IWF, din care face parte şi românul Nicu Vlad, care e vicepreşedinte al forului mondial şi preşedinte al Comisiei Tehnice, dar şi pentru un sport mai sigur. „Sportivii şi cei care îi susţin nu fac excepţie de la cei care se confruntă cu această criză de sănătate. IWF îşi exprimă unitar preocuparea faţă de cei afectaţi. Am acceptat realitatea anulării competiţiilor şi cantonamentelor şi ne-am adaptat în consecinţă. IWF s-a mişcat rapid şi a procedat la schimbări ale sistemului de calificare olimpică, astfel încât acestea să reflecte noile circumstanţe“, a declarat preşedinta IWF, Ursula Papandrea.
IWF a trimis noile criterii de calificare la JO 2020 către CIO, pentru aprobare, iar după ce aceasta va fi acordată le va comunica sportivilor şi federaţiilor membre.

Sursa: Agerpres


Articole înrudite