Federaţia Internaţională de Haltere nu a prelungit perioada de calificare pentru Olimpiada Tokyo 2020 Recomandat

Joi, 19 Martie 2020 12:33
Publicat în Sport
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Comitetul Executiv al Federaţiei Internaţionale de Haltere a decis, miercuri, să nu prelungească perioada de calificare a sportivilor la Jocurile Olimpice de la Tokyo, în ciuda faptului că mai multe competiţii care erau criteriu de calificare au fost anulate din cauza pandemiei de coronavirus.
În urma unei reuniuni pe durata a două zile, conducerea IWF a luat o serie de măsuri, prioritate având binele sportivilor, oficialilor şi staff-ului. Au fost aprobate, în acest context, o serie de modificări ale sistemului de calificare la JO 2020, la recomandarea Comisiei pentru sport a IWF, din care face parte şi românul Nicu Vlad, care e vicepreşedinte al forului mondial şi preşedinte al Comisiei Tehnice, dar şi pentru un sport mai sigur. „Sportivii şi cei care îi susţin nu fac excepţie de la cei care se confruntă cu această criză de sănătate. IWF îşi exprimă unitar preocuparea faţă de cei afectaţi. Am acceptat realitatea anulării competiţiilor şi cantonamentelor şi ne-am adaptat în consecinţă. IWF s-a mişcat rapid şi a procedat la schimbări ale sistemului de calificare olimpică, astfel încât acestea să reflecte noile circumstanţe“, a declarat preşedinta IWF, Ursula Papandrea.
IWF a trimis noile criterii de calificare la JO 2020 către CIO, pentru aprobare, iar după ce aceasta va fi acordată le va comunica sportivilor şi federaţiilor membre.

Sursa: Agerpres

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu