14 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Fotbalul de plajă poposeşte la Brateş
Fotbalul de plajă poposeşte la Brateş

Marius Cosoreanu, preşedintele clubului Junior, este unul dintre „frumoşii nebuni” ai fotbalului gălăţean. El s-a îndrăgostit şi de fotbalul de plajă, care a avut prima competiţie în oraşul de la Dunăre în 2013. Dacă atunci a fost vorba despre un turneu amical, anul acesta vorbim despre etapa zonală a campionatului naţional de fotbal pe plajă.
„Este o iniţiativă a noastră care se vrea o continuare a ceea ce am făcut anul trecut. Federaţia Română de Fotbal a răspuns în mod pozitiv la solicitarea noastră şi ne-a oferit posibilitatea să organizăm acest campionat. Prima etapă constă în disputarea etapelor zonale, după care va urma turneul final. Acesta se va disputa între 4 şi 6 iulie, pe plaja Melody din Mamaia. Competiţia de la Galaţi se va desfăşura pe un teren special amenajat pe plaja Brateş. S-au înscris deja 12 echipe, iar formaţia învingătoare va reprezenta Galaţiul la turneul final de la Mamaia”, ne-a declarat organizatorul competiţiei, Marius Cosoreanu.
La rândul său, Liviu Ciubotariu, preşedintele AJF Galaţi, ne-a spus: „Anul trecut am organizat Beach Cup, dar aceea a fost doar o demonstraţie. Am adus şi echipa naţională, numai că am avut un teren neregulamentar. De aceasta dată totul este făcut ca la carte. Avem un teren regulamentar şi am primit undă verde de la Federaţie pentru a realiza o competiţie care sperăm să aibă un impact pozitiv în rândul numeroşilor iubitori ai sportului din Galaţi. Tot ceea ce înseamnă echipament sportiv, mingi de joc şi accesorii pentru teren, au fost oferite de Federaţia Română de Fotbal. Avem 12 echipe înscrise, care vor fi împărţite în 4 grupe de către 3 echipe. Câştigătoarele vor disputa semifinalele, pentru ca învingătoarele să dispute apoi finala mare, iar învinsele să joace pentru locul 3. Echipa câştigătoare va reprezenta Galaţiul la turneul final de la Mamaia. Scopul nostru principal îl reprezintă constituirea unei echipe judeţene de fotbal pe plajă”.
Cele 12 echipe care s-au înscris în competiţie sunt: Smart Travel, Booster, Zile şi Nopţi, Luceafărul, Petrolul Schela, Zimbru Slobozia Conachi, Bistro La Potcoava, Fotbal Mania, Porto, Real Sociedad, Atletico şi Phoenix, plus o echipă de juniori. În cadrul echipelor participante nu pot evolua jucători care sunt legitimaţi la echipe din primele 3 ligi, şi nici jucătorii de la futsal. Meciurile debutează vineri după amiază, pe plaja Brateş.


Articole înrudite