29 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Gabriel Călinescu, preşedinte-antrenor FC Universitatea Galaţi: „Lupta pentru menţinerea în Liga I se va juca până în ultima secundă, să fiţi convinşi că vom lupta până la final”
Gabriel Călinescu, preşedinte-antrenor FC Universitatea Galaţi: „Lupta pentru menţinerea în Liga I se va juca până în ultima secundă, să fiţi convinşi că vom lupta până la final”

FC Universitatea Galaţi a primit duminică vizita celor de la Piroş Security Arad într-o partidă ce a contat pentru cea de-a opta etapă din Liga I la fotbal feminin. Fără bani şi decimate de accidentate, panterele antrenate de Gabi Călinescu şi Gheorghe Cucu, cu o formulă inedită cu cinci junioare gălăţene în 11-le de start şi alte trei intrate pe parcurs au luptat chiar dacă au pierdut destul de clar. Rezultat final: 0-6 (0-3). FC Universitatea a folosit formula: Mădălina Grecu - Adelina Crăciun, Georgiana Bobocea, Valentina Ivan, Ioana Sfetcu, Adelina Chiriac - Diana Stoian, Elena Ivan, Alexandra Condrea, Georgiana Munteanu - Andreea Surcică. Au mai jucat: Adelina Marcu, Rianna Tăune, Beatrice Ghibirgiu. De menţionat faptul că din cele 14 jucătoare folosite 13 sunt gălăţence. Au lipsit din motive medicale: Lucica Meleacă, Lidia Moacă, Lavinia Bot, iar Nina Anca din motive personale. De asemenea, Issabelle Bengescu a anunţat că renunţă din motive medicale.
„Sunt mulţumit de faptul că luptăm având în vedere că au lipsit senioarele cu experienţă mai mare, sunt mândru de fete astăzi deoarece vă asigur că au făcut tot ce a depins de ele. Nu ştim exact ce jucătoare mai recuperăm pentru următoarele meciuri însă ne vom juca şansa meci de meci. Din punct de vedere financiar nu are rost să mai discutăm deoarece facem eforturi imense pentru a disputa toate meciurile pe teren aşa cum mi-am propus la începutul sezonului. Lupta pentru menţinerea în Liga 1 se va juca până în ultima secundă din acest sezon şi noi vom lupta până la final. Nu are rost să mai precizez faptul că cel puţin două echipe din Liga a doua, Activ Slobozia şi Navobi Iaşi au bugete între 350.000 - 400.000 de lei şi una din ele e pe penultimul loc şi cealaltă e pe locul secund la 6 puncte faţă de primul loc. Asta spune multe despre eforturile care se fac la noi”, a declarat preşedintele-antrenor de la FCUG, Gabriel Călinescu. Panterele vor avea o săptămână încărcată în care vor susţine două partide: restanţa cu Banat Girls Reşiţa, joi, 11 noiembrie, pe stadionul Dunărea, de la ora 12.00, şi cu Politehnica Timişoara, pe 14 noiembrie, în deplasare. Echipa gălăţeană ocupă locul 9 cu trei puncte.


Articole înrudite