15 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Gălăţeanca de la CSU, Andreea Penciu a cucerit titlul continental. Medalie europeană şi pentru coechipiera sa, Mariana Tăbăcaru
Gălăţeanca de la CSU, Andreea Penciu a cucerit titlul continental. Medalie europeană şi pentru coechipiera sa, Mariana Tăbăcaru

Campionatul European de haltere pentru juniori şi tineret Under 23, etape de calificare olimpice GOLD şi SILVER pentru Tokyo 2020, se află în plină desfăşurare în această perioadă la Bucureşti. Din delegaţia României fac parte şi patru sportivi de la CSU Galaţi pregătiţi şi însoţiţi la competiţie de antrenorul emerit Costel Dimofte, toţi au intrat în concurs unde au obţinut rezultate importante. Cea mai bună performanţă a reuşit-o la categoria 59 kg, Andreea Penciu care a obţinut titlul european la stilul smuls cu un rezultat de 88 kg şi medalia de bronz la total olimpic: 188 kg. La aruncat, gălăţeanca noastră a ocupat locul 4 cu 100 kg.
Marţi seara au intrat pe podiumul de concurs la categoria 71 kg, Mariana Tăbăcaru şi Mihaela Ilie. O evoluţie remarcabilă, fără ratare, a avut la smuls Mariana Tăbăcaru, care a avut un rezultat de 91 kg care a propulsat-o pe treapta a treia a podiumului. La aruncat, presiunea şi emoţiile şi-au spus cuvântul şi sportiva noastră a trebuit să se mulţumească cu 105 kg şi locul 6. De asemenea, cu 196 kg, halterofila de la CSU a ocupat locul 5 la total. Colega sa de club, Mihaela Ilie, 17 ani, mezina categoriei, s-a autodepăşit şi a avut un concurs fără nicio ratare la aruncat: 104 kg, 107 kg, 111 kg, ratând la limită medalia de bronz, fiind nevoită să se mulţumească cu locul 4. Miky s-a clasat pe locul 12 la smuls - 81 kg şi pe 7 la total - 192 kg.
Cel de-al 4-lea gălăţean care a concurat la Bucureşti, Constantin Carp, la categoria 71 kg a obţinut rezultatele: smuls 135 kg, locul 4; aruncat 169 kg, locul 5; total - 304 kg, locul 6.


Articole înrudite