14 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
„Galaţiul trebuie să redevină unul dintre polii tenisului românesc”
„Galaţiul trebuie să redevină unul dintre polii tenisului românesc”

Turneul feminin dotat cu Trofeul Municipiului Galaţi reprezintă întoarcerea oraşului de la Dunăre în circuitul competiţiilor destinate fetelor după o pauză de 7 ani. Florin Sipos, coordonatorul activităţii de la Clubul de Tenis Viva a gândit un turneu în care totul este pus la punct în cele mai mici amănunte. Parteneri în realizarea unui turneu de cel mai înalt nivel nu puteau fi decât Primăria Galaţi şi Federaţia Română de Tenis.
George Cosac, preşedintele FR Tenis, a declarat: „Galaţiul este unul dintre oraşele mele de suflet. Aici am obţinut numeroase titluri de campion naţional şi tot aici m-am impus în turnee ITF. Unul dintre principalele mele obiective de când am venit la conducerea Federaţiei a fost revigorarea tenisului în Moldova. Sunt foarte puţine turnee în această zonă şi vreau ca numărul acestora să crească. Galaţiul, cel mai important centru de tenis din provincie, până în urmă cu 12 ani aproape că dispăruse de pe harta competiţiilor. Am luat hotărârea să vin la Galaţi şi datorită prieteniei care mă leagă de Florin Şipoş, sufletul acestui turneu. Aici am găsit toate uşile deschise la Primăria municipiului. Sunteţi privilegiaţi pentru că aveţi în fruntea oraşului un om de sport care va dezvolta toate ramurile sportive şi de aici se va dezvolta şi oraşul. Din punctul meu de vedere turneul de la Galaţi este una dintre cele mai bine organizate competiţii din România”.
Florin Şipoş, directorul Club Tenis Viva, a declarat: „Aici a fost o muncă de echipă. Nu am fi putut face nimic fără munca în echipă. Mulţumim Federaţiei pentru încrederea acordată şi Primăriei care a făcut eforturi deosebite pentru a ne susţine. Acest turneu reprezintă şi o mână de ajutor acordată jucătoarelor locale pentru a putea acumula puncte şi a urca în clasament. Am adus turneul în Galaţi pentru a le scuti de încă un efort financiar. Sunt mândru că avem 3 jucătoare din Galaţi pe tablou: Patricia Ţig, Gabriela Talabă şi Elena Căpraru, care a primit un wild-card”.
Câştigătoarea turneului va primi 1.568 de dolari şi 12 puncte în clasamentul WTA. Favorita principală a turneului care se desfăşoară pe terenurile de la Viva. Club este Cristina Dinu, numărul 219 WTA, dar gălăţeana Patricia Ţig, a doua favorită şi numărul 375 WTA nu vrea să scape ocazia de a se impune la ea acasă. Tenisul feminin de calitate este la putere timp de o săptămână în Galaţi, ceea ce nu este deloc rău pentru numeroşii iubitori ai acestui sport din oraşul de la Dunare. Simona Halep a readus popularitatea sportului alb la nivelul la care se afla tenisul la începutul anilor '70. Tenisul începe să se lupte cu fotbalul în preferinţele românilor.


Articole înrudite