16 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Gianluigi Quinzi: „În Galaţi sunt fete foarte frumoase”
Gianluigi Quinzi: „În Galaţi sunt fete foarte frumoase”

Italia are un nou copil minune în tenis. Acesta se numeşte Gianluigi Quinzi, are 18 ani şi este ultimul câştigător al turneului de la Wimbledon destinat juniorilor. Gianluigi a fost desemnat favoritul numărul 2 al turneului Futures Ţiriac Trophy desfăşurat pe arena ICMRS şi a câştigat până la urmă competiţia. Este adevărat că junele italian a profitat şi de abandonul favoritului nr. 1, Lucas Pouille (Franţa).
Gianluigi Quinzi a declarat: „Nu am început bine turneul poate şi din cauza presiunii care apasă pe umerii mei, dar apoi mi-am revenit. Nu am avut timp să vizitez oraşul, dar am observat totuşi că aveţi fete foarte frumoase. Le-am întâlnit la restaurant şi mi-au făcut o impresie foarte bună. Organizarea a fost bună pentru un turneu de 10.000 de dolari. Nu mi-au plăcut însă terenurile, care ar fi putut să fie mai bune. De aici plec în Maroc, unde voi juca într-un turneu cu premii mai mari decât la Galaţi. Nu voi juca în calificări la Rolland Garros. Idolul meu în tenis este Rafael Nadal şi mi-aş dori să ajung măcar aproape de poziţia ocupată de el în tenisul mondial. Ştiu că aveţi o mare jucătoare în România, Simona Halep. Am văzut-o anul trecut la turneul de la Roma, dar a progresat enorm de atunci”.
Gianluigi Quinzi are tot viitorul în faţă. Stângaciul de aproape 1,90 metri poate urca mult în clasamentul ATP. Este posibil ca până la începutul lui 2015, Quinzi să avanseze până în prima sută mondială a tenismenilor. Puţinii spectatori care au luat loc în tribunele arenei ICMRS au putut vedea la lucru un jucător de mare perspectivă. Gianluigi Quinzi ar trebui să fie un exemplu pentru tinerii jucători români. Italianul a dovedit o maturitate şi o seriozitate care adăugate la talentul pe care îl are pot face din el un viitor mare campion.


Articole înrudite