29 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Grig vrea să câştige Cupa
Grig vrea să câştige Cupa
Oţelul a ajuns duminică seara în Spania, iar astăzi are programat deja un prim amical în compania ucrainenilor de la Dinamo Kiev. Lotul a suferit unele modificări pe ultima sută de metri: Stromajer a fost preferat lui Băjenaru, iar Antunes a completat legiunea braziliană. Roş-alb-albaştrii vor juca şase amicale în total, toate fiind transmise de canalul Look TV.
Roş-alb-albaştrii au efectuat sâmbătă dimineaţă ultimul antrenament pe tărâm gălăţean pentru ca de aseară să-şi mute cartierul general la hotelul Almenara din Sotogrande. Aici, băieţii lui Grigoraş îşi vor definitiva pregătirile pentru retur, urmând să participe şi la două turnee amicale: Marbella Cup 2013 şi Look Cup. Fundaşul dreapta Joao Felipe Antunes, 21 ani, a semnat şi el un contract pe patru ani cu gruparea oţelară. Noul tehnician al Oţelului a decis să-l păstreze în lot pe Stromajer, un jucător pe care l-a antrenat şi la Pandurii, dar a renunţat la Băjenaru, care se va antrena cu echipa satelit. „Am rămas întotdeauna în relaţii bune cu cei de la Galaţi. Sper să fie colaborare cel puţin la fel de lungă ca şi precedenta, dar cu rezultate mai bune. Situaţia actuală din clasament nu e deloc bună, dar data trecută când am preluat echipa era mult mai grav. Avem şansa să ajungem în Europa prin intermediul Cupei României şi trebuie să profităm de acest aspect. În plus, îmi doresc să ridicăm şi nivelul jocului. De obicei n-am luat echipe de pe locul 1 şi să le duc pe 10, aşa că sper să fac treabă bună. Cunosc lotul, pe mulţi dintre ei i-am şi antrenat, chiar m-am bucurat când Oţelul a câştigat trofee cu fotbalişti crescuţi în mare parte de mine, iar pe unii dintre ei i-am dorit să-i transfer la Pandurii, dar conducerea de aici a fost mai abilă. Îmi pare rău de Tase, l-am şi sunat, mi-a fost elev şi secund, am colaborat foarte bine, vreau să înţeleagă că nu am vrut să-l dau afară,  sper să-şi găsească repede un angajament şi eu sunt convins că va mai antrena la Oţelul. Îmi doresc din tot sufletul ca încă din acest retur de campionat să câştig un trofeu cu Oţelul, ceea ce-mi lipseşte şi cred că ar fi cea mai mare realizare de când sunt antrenor", a precizat antrenorul Petre Grigoraş.
În această după-amiază, Oţelul va juca cu Dinamo Kiev. Lotul care a făcut deplasarea în Andaluzia: Brăneţ, Grahovac, Simaitis - portari; Antunes, Cîrjă, Cojoc, Costin, Ljubinkovic, Murgoci, D. Popescu, Sîrghi, Sipovic - fundaşi; Astafei, Benga, Filip, Giurgiu, Iorga, Marquinhos, Neagu, Stromajer, Zaharia - mijlocaşi; Didi, Gazale, Paraschiv, Tudorie, Vancea.


Articole înrudite