25 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Handbalistele de la CSM Galaţi au obţinut a 13-a victorie pe 13. Handbaliştii de la CSU nu au rezistat până la final la Oradea
Handbalistele de la CSM Galaţi au obţinut a 13-a victorie pe 13. Handbaliştii de la CSU nu au rezistat până la final la Oradea

Duminică au fost programate partidele celei de-a 16-a etape din Seria A a Diviziei A la handbal feminin. Publicul gălăţean a revenit la Sala Polivalentă Dunărea pentru a asista la partida dintre CSM Galaţi şi HCF Piatra Neamţ. Echipa pregătită de Valeriu Costea, pe fondul numeroaselor ratări, a trebuit să se întrebuinţeze serios pentru a obţine victoria. Nemţencele, de la care am remarcat-o pe gălăţeanca Raluca Macovei, cravaşate de temperamentalul tehnician Dan Valentin, au dat o replică bună, fetele noastre reuşind să se desprindă decisiv în ultimele 10 minute.
Una peste alta o victorie muncită, dar absolut meritată pentru CSM Galaţi. Rezultat final: CSM Galaţi - HCF Piatra Neamţ 30-27 (18-13). Lotul echipei noastre: Bianca Aron 8 intervenţii, Nicoleta Petre, Roxana Ivanov - Nikolina Knezevic 2 goluri, Ana Maria Lopătaru, Cristina Marcu, Cristina Andriţa 3 g, Mălina Bichir 7 g, Andreea Prescură 3 g, Iulia Eiler 4 g, Iulia Sava, Andreea Merlă 1 g, Iasmina Ichim 2 g, Raluca Tănasă, Mădălina Manolachi 4 g, Mădălina Mureş. CSM Galaţi îşi consolidează poziţia de lider cu 39 de puncte şi va juca în etapa viitoare, pe 20 martie, în deplasare cu Ştiinţa Bacău.

Înfrângere la nouă goluri

CSU Galaţi a jucat sâmbătă în deplasare cu CSM Oradea, una dintre aspirantele la promovarea în Liga Zimbrilor, în cea de-a 5-a etapă a turneului play-off. Băieţii lui Florin Andronic au jucat bine chiar dacă la final au trebuit să se recunoască învinşi.
„Am întâlnit un adversar puternic din toate punctele de vedere care are ca obiectiv promovarea, în timp ce noi ne-am propus să creştem de la meci la meci. Sunt mulţumit de evoluţia băieţilor, le-am pus probleme orădenilor după un drum lung, oboseala şi-a spus cuvântul în ultimele cinci minute, diferenţa de nouă goluri la care am pierdut este mare faţă de aspectul partidei”, ne-a declarat antrenorul Florin Andronic.
Rezultat final: CSM Oradea - CSU Galaţi 30-21(20-16). Lotul echipei gălăţene: Fuică, Fl.Dinu - Soare 4 goluri, Frangulea 4 g, Lefter 1 g, Bădărău 3 g, Buţea 3 g, Andrei 2 g, Chertif 1 g, Ionescu 5 g, Costea 8 g. După cinci etape, CSU Galaţi se află pe locul 8 cu trei puncte. Trupa lui Florin Andronic va juca următorul meci cu CSM Reşiţa pe 16 martie, în sala Polivalentă Dunărea, de la ora 12.00.

Sursa foto: Sportul Ilustrat


Articole înrudite