19 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Invincibile de patru etape: FC Universitatea se menţine pe loc de play-off
Invincibile de patru etape: FC Universitatea se menţine pe loc de play-off

În ciuda clevetitorilor, fetele de la FC Universitatea Galaţi conduse cu tact de banca tehnică au reuşit al patrulea meci fără înfrângere. Panterele au jucat duminică pe stadionul Siderurgistul cu Universitatea Alexandria, una dintre contracandidatele la play-off. Partida a fost interesantă şi viu disputată. Oaspetele, cu câteva junioare foarte talentate, internaţionale de tineret, nu au venit la Galaţi din postura de victime, ci din contră, şi-au arătat colţii. Monica Benţoiu a confirmat creşterea de formă din ultimul timp şi a deschis scorul în min. 25 după ce a primit o pasă măiastră de la Ira, dar alexăndrencele au revenit şi au restabilit egalitatea peste doar cinci minute. Până la pauză, Ana Arnăutu a marcat un gol frumos direct din corner şi a adus FCUG din nou în avantaj. Suspansul a continuat la reluare, oaspetele reuşind să egaleze imediat în min. 46. În continuare s-a jucat pe contre, gălăţencele au irosit câteva ocazii importante. Finalul a fost tensionat, cu două faze controversate, contestate de ambele tabere. Mai întâi, la o minge care din tribună s-a văzut în afara terenului, pe care gălăţencele s-au grăbit s-o repună, centralul Gabriel Popa din Vaslui  a considerat-o henţ şi a indicat penalti pentru formaţia vizitatoare, dar a revenit după ce s-a consultat cu asistenta Ana Puşcaşu din Iaşi şi a arătat aut de poartă. Apoi, în min. 88, un duel în care oaspetelor, cu două jucătoare care s-au împins reciproc, a dat credit jucătoarei aflate în atac, a fluierat penalti, Ana Arnăutu a reuşit dubla şi a adus o victorie foarte importantă. La ultima fază, în prelungiri, Roxana Pazargic a avut o intervenţie de senzaţie prin care şi-a spălat păcatele de la golul 2 şi a păstrat cele trei puncte acasă.
„Sunt mulţumit de progresul pe care îl facem, în ultimele patru etape creştem meci de meci şi aşa am obţinut opt puncte din cele 12 puse în joc. Pot evidenţia munca în echipă şi apreciez faptul că rămânem uniţi până la final. Mai avem de disputat patru finale şi încercăm să dăm o replică cât mai bună la fiecare meci ca la final de tur să reuşim mult dorita calificare în play-off. Încă nu arătăm tot ceea ce putem şi sper din toată inima să creştem în această pauză şi să devenim mai puternici din toate punctele de vedere. În luna noiembrie, cel puţin Olga şi Valeria vor debuta pentru FCUG, la Colnic sunt şanse, dar încă nu mă pronunţ. Mulţumesc tuturor care cred, dar şi celor care nu cred în noi şi ne sunt alături indiferent de rezultat. Forţa FCUG!”, ne-a declarat antrenorul Gabi Călinescu.
Rezultat final: FC Universitatea Galaţi - U Alexandria 3-2 (2-1). Staff-ul tehnic format din antrenorii Gabi Călinescu şi Gheorghe Cucu consiliaţi de Ionuţ Niculcea au trimis pe teren 11-le: Roxana Pazargic - Alexandra Ivan, Nina Anca, Sandra Oprică, Nadya Petrovskaia - Nicoleta Lepădatu, Monica Benţoiu, Lidia Moacă, Iriska Topal, Ana Arnăutu - Alexandra Condrea. Au mai jucat: Valentina Ivan, Alexandra Hilohe, Andreea Surcică. După şapte runde, echipa gălăţeană se menţine pe locul 6, ultimul care asigură prezenţa în play-off, cu 11 puncte. Etapa viitoare este programată pe 7 noiembrie, FC Universitatea va juca în deplasare cu Fortuna Becicherecu Mic.


Articole înrudite