28 MARTIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Mălina Bichir: „Vreau să las o amprentă bună peste tot unde voi juca şi să aduc zâmbetul pe buze persoanelor care mă susţin”
Mălina Bichir: „Vreau să las o amprentă bună peste tot unde voi juca şi să aduc zâmbetul pe buze persoanelor care mă susţin”

Săptămâna aceasta vă facem cunoştinţă cunoştinţă cu Mălina Ioana Bichir, o vasluiancă care a fost adoptată de Galaţi, jucătoare cu dublă legitimare CSM Galaţi şi Centrul de Excelenţă care între timp a fost mutat de la Braşov la Sf. Gheorghe. Mălina a avut un an dificil în care a fost departe de teren din cauza intervenţiei chirurgicale la genunchi, a depăşit acest moment dificil şi ambiţioasă cum o ştim abia aşteptăm ca din toamnă să-i aplaudăm evoluţiile de la echipa de club şi Naţionala României. 

- Cum ai început şi ce reprezintă handbalul pentru tine ?

Am început la LPS Vaslui. Eram în clasa a 2-a şi venise antrenorul la şcoală în ideea de a face o grupă de fete. Ne-a împărţit la fiecare câte un bileţel cu numele şi numărul de telefon pentru a le arăta părinţilor. Eram încântată de ideea că voi practica handbal chiar dacă atunci nu ştiam eu atât de multe, mai ales că îl vedeam pe fratele meu cum joacă fotbal, el era motivaţia mea. Nu pot să exprim exact în cuvinte ce înseamnă handbalul pentru mine dar ştiu sigur că nu aş putea să renunţ indiferent de ce momente grele o să mai apară.

- Care este idolul tău ?

Nu am un idol, încerc să iau de la fiecare jucătoare câte ceva care mă poate ajuta pe mai departe.

- Ce prietene bune ai din handbal?

Am prietene din multe zone ale ţării şi mă simt norocoasă că le-am întâlnit.

-Care este cea mai amuzantă amintire a ta din handbal?

Cele mai amuzante amintiri sunt de când jucam la Danubius iar în unele seri de cantonament se întâmpla ca eu şi câteva colege să ieşim la antrenament din anumite motive. Astea sunt amintirile de care chiar îmi este dor.

- Dar cel mai greu moment...

Cel mai greu moment prin care am trecut este operaţia la genunchi dar a fost o etapă care m-a întărit.

- Ce-ţi place să faci în timpul liber ?

Îmi place să-mi petrec timpul cu persoanele dragi.

-Ce-ţi place să mănânci?

Nu am un fel preferat de mâncare dar încerc să am o alimentaţie cât mai sănătoasă.

- Ce muzică asculţi ?

Îmi place să ascult orice gen de muzică care mă binedispune.

- Care sunt planurile de viitor ?

Îmi doresc să ajung la forma pe care o aveam înainte de accidentare şi să pot juca din nou pentru naţională, pentru centru şi pentru echipa de club. Ştiu că totul depinde de mine şi cu siguranţă o să reuşesc. Vreau să las o amprentă bună peste tot unde voi juca şi să aduc zâmbetul pe buze persoanelor care mă susţin.

 

A consemnat: Cătălin RĂDULESCU


Articole înrudite