14 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Metalosport vrea să se menţină în liga a 3-a
Metalosport vrea să se menţină în liga a 3-a

Metalosport a reuşit să-şi îndeplinească obiectivul stabilit la începutul sezonului, promovarea în liga a 3-a. Echipa gălăţeană a învins la baraj pe FC Gârceni cu 2-1 după ce vasluienii au condus după primele 45 de minute. Bucuria promovării s-a dus. Pentru echipa gălăţeană greul abia urmează.
Dorin Butunoiu, preşedinte Metalosport Galaţi, a declarat: „Am reuşit să promovăm şi să ducem la bun sfârşit un prim pas în proiectul pe care l-am început în 2011. Meciul de baraj a fost mult mai dificil decât anticipasem, dar jucătorii au dat dovadă de caracter şi au trecut peste toate greutăţile şi au învins. Greul abia de acum urmează. Avem nevoie în primul rând de un buget mult mai consistent. Ne trebuie în jur de 100.000 de euro pe sezon, pentru a rezista în cel de al treilea eşalon al fotbalului românesc. Vreau să nu ne grăbim şi să fixăm obiective imposibil de atins. Sunt adeptul politicii paşilor mici. În primii 3 ani vreau să ne menţinem în liga a 3-a după care să atacăm promovarea. Vreau să colaborăm în continuare cu Oţelul, de unde vrem să împrumutăm jucători. Am format un staff tânăr şi dornic de afirmare la Metalosport, astfel că nu ne rămâne decât să obţinem performanţe. Există şi un grup de finanţatori dispus să investească fără a căuta să aibă profit, iar dacă vom primi o mână de ajutor şi de la Adminstraţia locală lucrurile vor fi  în regulă”.
Una dintre problemele lui Metalosport este faptul că nu are o arenă proprie. Echipa pregătită de Vlad Paul a fost nevoită să evolueze pe stadionul Siderurgistul sau pe Dunărea 2. Cum în cadrul clubului sunt legitimaţi, în total, 130 de jucători, juniori şi seniori, conducerea clubului trebuie să găsească un teren pentru antrenamente şi pentru jocurile oficiale.


Articole înrudite