16 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Peste puţine zile, la Tulcea va debuta cea de-a doua ediţie a Campionatului European de Minifotbal, competiţie rezervată amatorilor, şi care se desfăşoară pe teren de dimensiuni reduse, pe gazon sintetic. „Organizarea în România a acestei competiţii continentale vine în semn de recunoaştere atât a valorii minifotbalului românesc, cât şi a capacităţii noastre de a organiza un asemenea eveniment de anvergură”, ne-a declarat Răzvan Burleanu, preşedintele Federaţiei de Minifotbal din România.
România este, de altfel, campioană en-titre a Europei la acest sport, titlul fiind obţinut toamna trecută, la Bratislava, după o evoluţie excelentă a tricolorilor. Dacă în 2010 misiunea românilor a fost destul de uşoară, ei învingând cu scoruri convingătoare în toate cele şapte partide disputate,  intenţia de a dubla succesul şi anul acesta va fi cu atât mai greu de realizat. „Cu siguranţă, România se află printre favorite, însă trebuie să ţinem cont de valoarea adversarelor”, ne-a spus fostul arbitru internaţional Tiberiu Lajos, antrenorul tricolorilor şi autor, de la pupitru, al victoriei continentale din 2010.
La Tulcea vor veni reprezentative ale celor mai bune şapte naţionale de pe bătrânul continent. Alături de România vor participa Bulgaria, Republica Moldova, Cehia, Slovacia, Grecia şi Cipru. „Nu va fi un turneu uşor. Am pornit pregătirea lotului cu gândul să acoperim cât mai multe formule de joc cu care să reuşim să ne surprindem adversarele. Lotul este format din câţiva veterani care ştiu, deja, care este nivelul şi încărcătura emoţională a unei competiţii internaţionale, alături de un număr de tineri al căror talent s-a făcut remarcat la turneele naţionale din vara anului 2011, disputate la Timişoara şi Sibiu”, a explicat selecţionerul.
„Pentru noi, în cadrul Federaţiei de Minifotbal, acest eveniment de calibru european vine să confirme faptul că suntem pe drumul cel bun. Sunt puţine sporturi unde România excelează, şi suntem mândri să spunem că la ora actuală, zeci de mii de români joacă săptămânal minifotbal în mod organizat, şi că finalitatea acestor competiţii locale şi naţionale este, iată, un turneu european unde noi sperăm să aducem un nou trofeu pentru România”, a punctat Răzvan Burleanu.


Articole înrudite