15 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Mitică, şpagă mică
Mitică, şpagă mică
Preşedintele LPF, Dumitru Dragomir, i-a cerut lui Marian Iancu sume de bani pentru a-l ajuta să obţină licenţa pentru clubul Poli Timişoara, se arată într-un proces verbal întocmit la sfârşitul lunii iunie de procurorul Lucian Papici, şeful DNA. Din procesul verbal reiese că Marian Iancu a dat curs cererii lui Dragomir, însă Poli Timişoara n-a mai obţinut licenţa din cauza opoziţiei lui Mircea Sandu, preşedintele FRF fiind în război deschis cu patronul lui Poli Timişoara.
"Din datele şi informaţiile deţinute la nivelul secţiei de combatere a corupţiei, din cadrul DNA, rezultă că preşedintele LPF, Dumitru Dragomir, pretinde sume de bani de ordinul zecilor de mii de euro de la omul de afaceri Marian Iancu, preşedintele clubului FC Timişoara, pentru a-şi trafica influenţa în faţa Comitetului Executiv al FRF, în vederea licenţierii clubului de fotbal mai sus menţionat.
În acest sens, Dumitru Dragomir, lovindu-se de refuzul patronilor de cluburi de fotbal din Liga I de a participa la o Adunare Generală a Ligii, depune demersuri pentru a obţine votul acestora pentru schimbarea regulamentului de licenţiere în vederea avantajării clubului FC Timişoara.
Întrucât informativ s-a stabilit că în ultimele săptămâni Dumitru Dragomir a făcut presiuni mari asupra lui Mircea Sandu, preşedintele FRF, pentru ca acesta să ia în discuţie licenţierea Timişoarei în CEx a FRF, lovindu-se de refuzul celui din urmă, care în concret nu a validat şedinţa CEx şi a declinat cazul Timişoarei către TAS, Dumitru Dragomir l-a ameninţat pe Mircea Sandu că o să facă dezvăluiri compromiţătoare despre acesta.
În altă ordine de idei, acelaşi preşedinte LPF solicită sume de bani (comision / mită) preşedinţilor cluburilor de fotbal din România în legătură cu vânzarea drepturilor TV.
Aşa fiind, întrucât sunt date şi indicii ale săvârşirii bilaterale de dare şi luare mită, prevăzute de Art. 254 şi Art. 255 Cod Penal, de către numiţii Dumitru Dragomir şi Marian Iancu, în temeiul prevederilor Art. 221, alin. 1 CPP, am încheiat prezentul proces verbal care va face parte integrantă în dosarul cauzei”, se precizează în procesul verbal semnat de Papici.
Dragomir: „Nu plec nici de-al dracu' de la Ligă!”
Acuzat de un document al DNA că ar fi primit mită de la Marian Iancu, pentru a favoriza obţinerea licenţei de către FC Timişoara, Dumitru Dragomir a negat că ar fi implicat în astfel de lucruri. "Dacă se adevereşte că am luat mită, îi rog pe cei care anchetează să îmi dea pedeapsa maximă. Toţi vor să mă înfunde, dar nu plec nici de-al dracu' de la Ligă! De ce să-mi fie frică? Am orgoliul meu, nu pot să fiu călcat în picioare. Nu plec de la Ligă, pentru că am făcut lucruri frumoase şi bune. De ce să-mi fie mie teamă şi frică? Ca să le fac unora pe plac? Ce s-a întâmplat este pe linie sportivă, nu altceva. Comisiile sunt autonome. A, că am şi eu o opinie, asta e altceva", a declarat Dragomir.


Articole înrudite