27 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
„Noul Oţelul” are sprijinul primarului Marius Stan
„Noul Oţelul” are sprijinul primarului Marius Stan

În aceste zile se pun bazele unei colaborări ce se vrea benefică pentru fotbalul gălăţean, între Metalosport şi Asociaţia Club Sportiv Oţelul Galaţi, un club înfiinţat în urmă cu ceva timp şi care deţine Certificat de Înregistrare Fiscală, dar nu are echipă. Preşedintele de la Metalosport a confirmat că discuţiile au avansat în această săptămână, după ce s-a vehiculat şi varianta mutării la Tecuci. Sursele noastre ne-au spus că întâlnirea decisivă, la care au participat toate părţile implicate, a avut loc ieri după-amiază. Noua echipă gălăţeană, care va avea un colectiv tehnic format din Mihai Ciobanu, director tehnic, şi Viorel Tănase („Tase”), antrenor principal, va activa în Liga a III-a şi va fi sprijinită de autorităţile locale să promoveze. Meciurile de pe teren propriu au şanse foarte mari să fie disputate pe stadionul „Oţelul”. Vom reveni cu amănunte. 

 

Edilul-şef şi-a reafirmat sprijinul pentru susţinerea fotbalului gălăţean

 

”Salut noua construcţie fotbalistică apărută ca urmare a înţelegerii dintre Clubul Metalosport şi ACS Oţelul şi îmi reafirm susţinerea pentru orice demers legal de resuscitare a fotbalului gălăţean. Salut, de asemenea, implicarea activă a Ligii Suporterilor în demersurile de renaştere a fotbalului din Galaţi. Sunt bucuros să constat că microbul fotbalului naşte încă pasiuni şi unele foarte puternice în oraş. De aceea, am convingerea că, într-un viitor nu foarte îndepărtat, Galaţiul va avea din nou echipă de Liga I, o echipă puternică, stabilă, construită pe baze solide şi capabilă de noi performanţe. Nu ascund faptul că îmi doresc foarte mult şi vom face tot ceea ce este omeneşte şi legal posibil ca, într-o bună zi, Oţelul pe care îl iubim cu toţii, să fie redat gălăţenilor, cu palmares, siglă şi culori. Titlul de campioană a României, Supercupa României sunt ale Galaţiului şi ele trebuie să revină Galaţiului, cu Oţelul cu tot”, a declarat primarul Marius Stan.

Ca fost manager de club, primarul Marius Stan le-a dat câteva sfaturi utile reprezentanţilor noii echipe de fotbal a Galaţiului.

„Ca primar, pot să asigur că vom face tot ceea ce ne permite legea şi disponibilităţile bugetare să vă susţinem. Vă cerem în schimb să faceţi performanţă, ca să promovăm, în cel mai scurt timp posibil, în prima ligă. Nu este uşor şi o spun în deplină cunoştinţă de cauză. Dar nu este nici imposibil. Ca fost manager de club, vă dau câteva sfaturi esenţiale: lăsaţi orgoliile la o parte, vorbiţi aceeaşi limbă, limba fotbalului, găsiţi-vă un conducător luminat, hotărât, care iubeşte fotbalul şi Galaţiul, aveţi răbdare şi mizaţi pe continuitate şi stabilitate. Vă garantez că rezultatele nu vor întârzia să apară”, a mai spus primarul Marius Stan. 


Articole înrudite