26 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Noul plan de reorganizare nu a fost aprobat: Falimentul FC Oţelul Galaţi este inevitabil
Noul plan de reorganizare nu a fost aprobat: Falimentul FC Oţelul Galaţi este inevitabil

Adunarea Creditorilor de la FC Oţelul SA, convocată de administratorul judiciar al FC Oţelul SA, MB Management IPURL, a luat în discuţie, pe data de 8 septembrie, aprobarea planului de reorganizare al echipei de suflet a oraşului nostru. La  această adunare au participat titularii de creanţă însumând 85,71% din categoria creanţelor împotriva averii debitorului FC Oţelul Galaţi, respectiv două categorii de creanţe (creanţa garantată şi cea bugetară) din 4 înscrise în tabelul creditorilor. Reprezentanţii prezenţi ai celor două categorii de creanţe au fost cei ai DGRFP Bucureşti şi cei ai Primăriei Municipiului Galaţi - Direcţia Generală Buget Finanţe. Cei doi creditori nu au aprobat planul, DGRFT Bucureşti invocând faptul că ”masa credală a debitoarei a suferit modificări majore, iar planul de reorganizare nu are în vedere situaţia reală a debitoarei, fiind păstrat planul iniţial nemodificat şi necompletat, în consecinţă, creditorii nu pot verifica tratamentul corect şi echitabil al creanţelor defavorizate prin planul de reorganizare, nu pot avea o analiză clară a analizei comparative între faliment şi reorganizare, graficul de plăţi este raportat la creanţele înscrise în tabelul definitiv rectificat, iar bugetul de venituri şi cheltuieli nu este unul care să reflecte realitatea”.
Primăria Municipiului Galaţi - Direcţia Generală Buget Finanţe a spus „NU”, la rândul ei, planului de reorganizare, motivând că ”planul nu a fost modificat şi nu prevede distribuiri de sume pentru creanţele bugetare înscrise în tabelul de creanţe şi nici nu se menţionează achitarea obligaţiilor curente către bugetul local la termenele scadente prevăzute de codul fiscal, în caz contrar percepându-se majorări de întârziere”.
La termenul din luna mai a acestui an, magistraţii au decis să dea o şansă Clubului Oţelul prin acordarea unui termen (23 septembrie 2015) în care să se refacă planul de reorganizare, evitându-se astfel deschiderea procedurii de faliment. După cum susţin reprezentanţii DGRFP Bucureşti, planul de reorganizare nu a fost refacut în această perioadă, fiind prezentat tot cel vechi, iar în această perioadă nu a efectuat plăţi în conformitate cu dispoziţiile planului pe care şi l-a asumat, încălcând astfel şi angajamentuele luate prin planul de reorganizare iniţial, dar şi prevederile legislative privind insolvenţa. În aceste condiţii, soarta FC Oţelul SA Galaţi este mai neagră ca niciodată, ultima şansa a salvării clubului prin reorganziare fiind irosită, iar falimentul pare a fi inevitabil.
Contactat de redactorii noştri, preşedintele clubului, Vlad Răpişcă, a declarat că nu comentează deocamdată pe marginea acestui subiect.


Articole înrudite