28 MARTIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Oţelul a intrat în insolvenţă. Urmează falimentul?
Oţelul a intrat în insolvenţă. Urmează falimentul?
Vineri a fost o zi plină de veşti rele pentru cei cu sânge roş-alb-albastru. Butoiul cu pulbere a explodat la orele prânzului, când s-a anunţat că cei de la TNG (firmă ce aparţine lui Dan Grigore Adamescu), care deţin pachetul majoritar de acţiuni la FC Oţelul SA, au depus la Tribunalul Bucureşti dosarul pentru intrarea în insolvenţă. Apoi în cursul serii, pe siteul oficial al clubului a fost publicat un comunicat de presă stufos prin care acţionarii au recunoscut că au solicitat intrarea în insolvenţă, dar că au făcut-o spre binele clubului, şi au prezentat un plan de reorganizare pentru a fi aprobat de instanţă. De asemenea, cei de la TNG au lansat acuzaţii grave la adresa lui Marius Stan şi a fostului Consiliu de Administraţie, principalii vinovaţi - în opinia lor - de problemele cu ANAF-ul. Ca să încerce să pună batista pe ţambal şi să mai dreagă busuiocul, Lucian Ciofoaia, preşedintele actualului CA, se pare că a fost trimis de urgenţă în Anglia, în cantonamentul echipei, unde a promis (că, deh, nu-l doare gura) că în cel mai scurt timp jucătorii îşi vor primi un salariu restant. Directorul general Narcis Răducan a fost trimis din nou la înaintare şi a declarat că prin intrarea în insolvenţă nu se vrea decât reorganizarea clubului.
Oţelul Liber
Sub acest slogan, peste 200 de suporteri au ieşit, în ciuda vremii potrivnice, vineri seara la un marş de protest ce s-a desfăşurat pe traseul Hotel Dunărea - Casa de Cultură. Aşa cum era de aşteptat, manifestanţii au scandat împotriva patronului Dan Grigore Adamescu: „Adamescu eşti o mizerie”, „Adamescu, TNG, vă rupem picioarele”, „Oţelul nu moare” sau „Ne vom uni suporterii toţi şi vom scăpa clubul de hoţi”. Cu siguranţă, astfel de acţiuni ale suporterilor vor continua şi în perioada următoare.
Neînvinşi în amicale
Departe fizic de toată agitaţia, dar cu buzunarele goale, roş-alb-albaştrii au susţinut cel de-al treilea amical, în Anglia, cu AYR United (Scoţia). Chiar dacă mai au multe de pus la punct, gălăţenii au avut iniţiativă. Antrenorul Ionuţ Badea a început jocul cu formula: Brăneţ - Joao Felipe, Mişelăricu (min. 46 Moglan), Costin, Murgoci - Adăscăliţei (min. 46 Lupu), Milea, Băjenaru - Marquinhos, Tudorie, Chipirliu (min. 46 Gohoreanu). Scorul l-a deschis Băjenaru (min. 16) cu un şut din afara careului de 16 metri, după ce în prima fază portarul scoţian a respins şutul lui Chipirliu. Alte ocazii au fost irosite de Adăscăliţei şi Tudorie. Din min. 62 s-a schimbat distribuţia: Grahovac - Cojoc, Sîrghi, Benga, Popescu - Neagu, Filip, Giurgiu - Iorga, Paraschiv, Astafei. Oţelul a mai înscris o dată prin Paraschiv (min. 72) care a deviat cu spatele şutul lui Neagu. Rezultat final: 2-0 (1-0). Următorul amical este programat marţi, cu Wolverhanpton.


Articole înrudite