01 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Oţelul a pierdut la limită la Buzău cu un arbitraj tendenţios
Oţelul a pierdut la limită la Buzău cu un arbitraj tendenţios

De ce ne-a fost frică n-am scăpat. Jocurile de culise şi-au făcut din păcate loc şi în play-off-ul Ligii a 2-a la fotbal. SC Oţelul a pierdut la limită la Buzău în cea de-a 9-a etapă după un joc tensionat influenţat de maniera de arbitraj. Buzoienii au marcat unicul gol în min.38 prin Ariel Lopez, o reuşită controversată la care se putea acorda fault la portarul Dur-Bozoancă. Roş-alb-albaştrii lui Dorinel Munteanu au forţat egalarea în ultima jumătate de oră când au irosit ocazii importante prin Fatai şi Cisotti şi nu au primit trei lovituri de la 11 metri.
„Ce criză să fie când azi Oţelul a fost măcelărită de arbitru? A fost o viciere de rezultat gravă. Fault la portar. Eu am fost portar. A fost fault clar la portar. Ai avut henţ în careu, ai avut fault la Fatai. În repriza a doua, ca să vedeţi că arbitrul a fost de rea intenţie, şi îmi asum ce spun, a fost lovitură liberă, loveşte mingea zidul, se duce în corner şi el dă aut de poartă. Ăsta a fost meciul din seara asta! Nu am fost lăsaţi să jucăm. A fost meciul arbitrului azi, care acelaşi arbitrul, la meciul cu Steaua, la 3-2, în a doua repriză, ne-a ţinut numai acolo. Numai e cu arbitraj şmecheresc, nu mai e nicio şmecherie aici. A fost pe faţă! Pe faţă nu ne-a lăsat să jucăm. Nu poţi. Ai henţ în careu, ai fault la Fatai în careu, în prima repriză nu a dat un fault la Fatai, un fault nu a dat, urmăriţi jocul. Nu se poate aşa ceva! Îţi baţi joc de o echipă. Lasă, frate, să fie actorul principal jucătorul, nu tu, arbitrul. Nu ştiu, nu înţeleg de ce. Nu am nicio problemă cu Buzăul, nu am nicio problemă cu nimeni, nu mă interesează, dar acest arbitru, în seara asta, ne-a măcelărit. Oţelul a fost măcelărită de acest arbitru! Eu nu vorbesc despre alte echipe. Vorbesc despre omul care astăzi trebuia să fie cel mai discret pe teren, dar el a fost vioara numărul 1. Oţelul nu a fost, practic, lăsată să joace. Dă-mi, bă, henţ în careu când e henţ! Când e henţ, când vrei tu? Fault la Cisotti, fault la Fatai în prima repriză. Am primit un fault toată repriza. Dar nu poţi să-ţi baţi joc, frate, aşa! Nu poţi să stai aşa. Stai şi mori de inimă!”, a declarat la Digisport, managerul executiv de la Oţelul, Cristi Munteanu.
Rezultat final: FC Buzău - Oţelul 1-0 (1-0). Managerul tehnic Dorinel Munteanu a folosit formula: Dur-Bozoancă - Rus, Yabre, Sîrghi, Nedelea - Cisotti, Zivulic, Gorovei - Scocîlcă, Fatai, Ursu. Clasamentul arată astfel: 1. Politehnica Iaşi 57 puncte, 2. CSA Steaua 49 p, 3. Dinamo 46 p, 4. Oţelul 46 p, 5. FC Buzău 42 p, 6. Unirea Dej 40 p. Duminică, 21 mai, de la ora 13.00, în ultima etapă sunt programate meciurile: Oţelul - Unirea Dej, Poli Iaşi - Dinamo şi Steaua - FC Buzău. Oţelarii au nevoie de victorie pentru a reuşi promovarea directă în Superligă.


Articole înrudite