28 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Oţelul a terminat sezonul cu fruntea sus
Oţelul a terminat sezonul cu fruntea sus

Oţelul a abordat partida cu Steaua cu un 11 în care se regăseau doar patru titulari din ultimele partide: Goicoechea, Tritz, Giurgiu şi Zaharia. Cum şi steliştii au aliniat o echipă formată din jucători care evoluaseră puţin în acest sezon, se anunţa un adevărat duel al rezervelor. Gazdele, care urma să sărbătorească titlul după meci, au pornit tare şi Iancu a trimis două şuturi încă din minutele 1 şi 9. Filip şi Piovaccari irosesc şi ei ocazii importante în minutele 6 şi 23. Oţelul este agresivă, dar ameninţă poarta doar printr-un şut anemic al lui Giurgiu de la 25 de metri. Steliştii măresc ştrocul ca la canotaj iar Vâlceanu şi Stanciu trec pe lângă gol în aceeaşi fază în minutul 27. Oţelul pare în corzi, dar rezistă cu brio. Prima repriză se încheie cu o ocazie importantă a lui Sevillano, care trimite periculos, dar Niţă reţine în doi timpi. Reghecampf face două schimbări la pauză, dar mai periculoşi sunt oaspeţii. Mai întâi Zaharia trage de la 25 de metri şi portarul Stelei respinge greu, apoi Giurgiu şutează din careu în minutul 52 şi Niţă salvează. În minutul 59 avea să vină şi faza care a dus la deschiderea scorului. Centrarea lui Tritz a fost blocată şi apoi, la cornerul executat de Băjenaru, Milea a înscris cu capul. Scorul devenea 1-0 pentru Oţelul şi cei 25.000 de spectatori de pe Naţional Arena, cu excepţia galeriei Oţelului, amuţiseră. Steaua se prăvăleşte practic spre poarta lui Goicoechea şi Keşeru aduce egalarea cu o scăriţă de efect. Steaua presează pentru a înscrie şi golul victoriei, însă gălăţenii profită de spaţiile libere lăsate de elevii lui Reghecampf. Filip pătrunde, trimite o minge vicleană şi Pârvulescu înscrie în propria poartă: 2-1 pentru Oţelul. Steliştii nu se împacă cu gândul că vor pierde în faţa propriilor suporteri şi Keşeru înscrie din 5 metri în minutul 88. Steaua forţează cu toate liniile, dar Goicoechea salvează punctul echipei sale apărând şutul lui Iancu din minutul 90+3. Steaua – Oţelul se încheie 2-2 şi echipa gălăţeană termină sezonul cu zâmbetul pe buze.
Oţelul a terminat cu fruntea sus un sezon agitat. La echipa gălăţeană se anunţă schimbări mari, dar despre toate acestea vom mai vorbi în viitorul apropiat... Echipa gălăţeană va continua în prima ligă, dar va avea un sezon infernal. Din Liga 1 vor retrograda 6 echipe, iar primul eşalon va avea, începând cu sezonul 2015 – 2016, 14 echipe. Vor exista, de asemenea, play-off şi play-out. Măsura pare benefică momentan, dar selecţia la nivelul cel mai înalt se va face din şi mai puţini jucători.

Formaţii:

Oţelul: Goicoechea 7 - Tritz 7, Costin 6, Mişelăricu 6, Milea 7 (Marus) - Filip 7, Giurgiu 6 - Zaharia 6 (Marquinhos 5), Astafei 4, Băjenaru 7 - Sevillano 6 (Tudorie 6).
Steaua: Niţă 4 - Matei 4, Râpă 5, Georgievski 5, Pârvulescu 3 - Filip 5, Sănmârtean 6 (Răduţ 5) - Stanciu 6 (Grădinaru), Iancu 6, Vâlceanu 4 (Keseru 8) -Piovaccari 6.


Articole înrudite