16 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Oţelul are nevoie urgentă de întăriri
Oţelul are nevoie urgentă de întăriri

Oţelul schimbă garda. Echipa gălaţeană şi-a modificat aproape în totalitate lotul de jucători, ceea ce nu poate fi o veste bună pentru suporteri. Din lotul deplasat în Slovacia nu se pot alege mai mult de 3 sau maxim 4 titulari pentru campionatul următor. Postul de portar pare cel mai descoperit. Catană (Astra 2), Abraham şi Vlasie nu au vreun meci pe prima scenă, astfel că echipa gălăţeană are nevoie urgentă de un goalkeeper. Pe partea dreaptă a apărării vor evolua Tomozei şi Cojoc. Dintre jucătorii care pot evolua fundaşi centrali doar Sipovici şi Moglan pot fi luaţi în calcul. Partea stângă a apărării pare acoperită. Dan Popescu, Silviu Ilie şi Murgoci sunt jucători între care va exista o concurenţă teribilă. La mijloc, singurele variante plauzibile sunt Alex Boştină (Olimpia Satu Mare), Miron şi Stelian Cucu (Dunărea). În atac, Tudorie şi Cristian Cristea sunt deocamadată singurii jucători care au un CV rezonabil. Speranţele vin de la jucătorii care au sosit şi vor mai veni în cantonamentul din Slovacia.
Remus Pascu, director executiv, a declarat: „Jucătorii care vor fi testaţi în Slovacia trebuie să fie ca valoare peste ceea ce avem noi la ora actuală. Nu ne putem permite să aducem jucători care să fie la număr. Trebuie să facem un lot competitiv, pentru că ne aşteaptă un campionat foarte dificil. Să nu uităm că la finalul sezonului următor vor retrograda 6 echipe. Ceea ce pot să vă spun este că Oţelul va arăta bine în sezonul viitor”.
Lucrurile par a nu sta însă atât de bine. Cei 5 jucători străini sosiţi în cantonamentul din Slovacia au jucat extrem de puţin în sezonul trecut. Ikeng, Davies, Advic, Torunarigha şi Onwuachi au fost eterne rezerve la echipele unde au fost legitimaţi, ceea ce nu poate fi o veste bună. Acestora li se vor mai alătura încă 5 sau 6 jucători, astfel că lucrurile nu sunt dramatice. Printre jucătorii care sunt aşteptaţi în cantonament se află şi un portar danez pe care antrenorul Weiss îl doreşte la echipă.
Oţelul are nevoie de întăriri serioase dacă vrea să nu aibă emoţii în campionatul următor. După un campionat în care a tremurat până în penultima etapă pentru a evita retrogradarea, Oţelul vrea să aibă un parcurs mult mai bun. Problema este că echipa gălăţeană a schimbat antrenorul, a pierdut aproape toţi jucătorii şi nu a realizat încă nici un transfer de Doamne-ajută. Meciurile amicale din turneul slovac vor arăta nivelul la care se află echipa gălăţeană cu mai bine de 3 săptămâni înainte de startul campionatului.


Articole înrudite