26 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Oţelul este în formă maximă
Oţelul este în formă maximă

Oţelul pare că a renăscut precum Pasărea Phoenix din propria cenuşă. Echipa gălăţeană a jucat în partida cu Viitorul Constanţa de parcă s-ar fi bătut pentru un loc în Europa. Agresivitate, viteză, inspiraţie şi spirit de sacrificiu - toate aceste atribute au aparţinut echipei lui Florin Marin. Oţelul a părut duminică seara ca o formaţie pe care nu o putea învinge nimeni. Cu 21 de puncte, la 8 lungimi de primul loc de deasupra liniei, echipa de la Dunăre speră într-o minune care ar însemna victorii pe linie în ultimele 6 etape de campionat.

Florin Marin - antrenor Oţelul: „Avem speranţe în continuare, fiecare meci până la sfârşitul campionatului este ca o finală pentru noi. Trebuie să scoatem maxim din fiecare partidă. Mă bucur că jucătorii au înţeles după partida cu Steaua că trebuie să confirme rezultatul obţinut pe Naţional Arena". 

George Miron - Oţelul Galaţi: „Atmosfera din vestiar este foarte bună. Noi credem în şansele noastre şi vom lupta până la capăt pentru evitarea retrogradării. Sper să ne salvăm. Publicul ne-a împins de la spate să obţinem succesul cu Viitorul. Într-un fel îmi pare rău că mai sunt doar 6 etape până la finalul campionatului. Ne-am trezit prea târziu, dar eu sper să o ţinem numai în victorii până la finalul campionatului". 

Oţelul a arătat ca un grup unit atât în partida cu Steaua cât şi în meciul cu Viitorul. Echipa gălăţeană nu ar fi realizat însă mare lucru fără „Diamantul” Florin Cernat. Căpitanul Oţelului a făcut ce a vrut pe teren cu adversarii şi a primit elogiile tuturor. 

Cristi Munteanu - team manager Oţelul: „Florin Cernat este un jucător fabulos. Din păcate pentru fotbalul românesc, Florin Cernat este unic în liga 1. El este ultimul mare număr 10 din istoria fotbalului românesc". 

Florin Marin - antrenor Oţelul: „Cernat este un jucător de excepţie. Florin poate să destabilizeze orice sistem defensiv şi poate să joace pe orice poziţie de la mijloc în sus. Mă bucur pentru el că îşi pune în valoare calităţile. Când Cernat este cu balonul la picior, pericolul este maxim pentru apărările adverse. Sper ca Florin să ajungă din nou în echipa naţională. El poate să joace la orice echipă din ţară şi din Europa".

Gică Hagi - antrenor Viitorul: „Îl felicit pe Cernat pentru evoluţia pe care a avut-o. Are plăcerea să joace fotbal. Este în mare formă şi cred că fotbalul românesc are nevoie de astfel de jucători". 

Oţelul şi-a revenit pentru că Florin Cernat se află în vârf de formă. Atât timp cât decarul gălăţenilor va evolua la fel ca în partidele cu Steaua şi Viitorul, echipa de la Dunăre va putea învinge orice adversar. Cu Florin Cernat în formă maximă, Oţelul poate câştiga toate cele 6 meciuri rămase până la finalul campionatului şi poate obţine o miraculoasă salvare de la retrogradare.


Articole înrudite