20 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Oţelul Galaţi l-a readus pe banca tehnică după un deceniu pe Dorinel Munteanu
Oţelul Galaţi l-a readus pe banca tehnică după un deceniu pe Dorinel Munteanu

SC Oţelul Galaţi a anunţat marţi în cadrul unei conferinţe de presă noul antrenor în persoana lui Dorinel Munteanu, cel mai titrat antrenor din istoria clubului roş-alb-albastru. Clubul gălăţean şi tehnicianul care a obţinut titlul de Campion al României şi Supercupa României în 2011 cu Oţelul au semnat un contract ce se va întinde pe durata a trei sezoane competiţionale.

„Am emoţii, la fel cum am avut la primul meu mandat, în 2009, când am preluat Oţelul Galaţi, ştiţi foarte bine că în doi ani de zile am reuşit împreună cu jucătorii şi cu conducerea să aducem cea mai importantă realizare, să devenim campioni, să participăm în cupele europene. Sincer, cu toţii ştiţi că de foarte mult timp locuiesc în Galaţi. Pot să spun că am revenit acasă, pentru că Oţelul face parte din sufletul meu, gălăţenii fac parte din sufletul meu, şi îmi doresc cu toată priceperea mea împreună cu conducerea administrativă, cu sprijinul suporterilor, cu susţinerea Consiliului Local şi a Primăriei să readucem echipa unde a fost. Planul meu, pe care l-am discutat şi cu Cristi (n.r. Cristian Munteanu, manager general SC Oţelul) este să atacăm promovarea din primul an. Nu este uşor, dar nici imposibil. Dacă vom munci, ne vom putea atinge obiectivul. În acest proiect pe trei ani, este obligatoriu ca echipa să reuşească să promoveze“, a precizat antrenorul Dorinel Munteanu. Reunirea lotului este programată pe 12 iulie.

Dorinel Munteanu are un CV ca jucător: a început fotbalul la formaţia Metalul Bocşa, echipă de la care s-a lansat în fotbalul mare la vârsta de 18 ani. A evoluat de-a lungul carierei la formaţiile: CSM Reşiţa, FC Olt Scorniceşti, FC Inter Sibiu, Dinamo Bucureşti, Cercle Brugge, FC Köln, VfL Wolfsburg, Steaua Bucureşti, CFR Cluj, FC Argeş, FC Vaslui şi Universitatea Cluj. La naţionala României a debutat pe 23 mai 1991 într-un meci amical cu Norvegia la Oslo. Pentru Dorinel Munteanu au urmat alte 133 de selecţii, deţinând recorduri de meciuri la echipa naţională: 134! În cariera de antrenor a debutat în 2005, la CFR Cluj, echipă la care în paralel şi-a continuat şi cariera fotbalistică. A pregătit apoi pe: FC Argeş, FC Vaslui, Universitatea Cluj ,Steaua, Oţelul, Dinamo, Mordovia Saransk, Kuban Krasnodar, FK Qabala, Astra Giurgiu, Concordia Chiajna şi CSM Reşiţa.


Articole înrudite