02 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Oţelul ia maxim şi supravieţuieşte
Oţelul ia maxim şi supravieţuieşte
Roş-alb-albaştrii au obţinut prima victorie pe teren propriu, după ce au revenit de la 0-1. Neagu a restabilit egalarea cu un super-gol din lovitură liberă iar Marquinhos a transformat penaltiul izbăvitor cu cinci minute înainte de final. Runda viitoare, oţelarii vor juca la Tg. Jiu cu Pandurii.
Partida de la Galaţi, care a primit titulatura „derbiul insolventelor”, a început surprinzător. Oaspeţii au deschis scorul în min. 2 prin experimentatul Cristocea, care a fructificat centrarea lui Takacs, după ce acesta îl faultase în prealabil pe Murgoci. Ardelenii au fost gata gata să-şi dubleze avantajul de pe tabelă dar reluarea lui Ninu (min. 24) a şters bara porţii lui Brăneţ. Oţelul a acuzat şocul şi, deşi a avut o posesie superioară, n-a periclitat poarta adversă, singurele oportunităţi aparţinând lui Costin şi Sîrghi. Roş-alb-albaştrii au fost mai agresivi după pauză, dar s-au chinut, iar victoria a fost obţinută pe final cu forcepsul. După trei lovituri libere consecutive, Neagu (min. 73) a prins o execuţie măiastră şi a restabilit egalarea. Presiunea gălăţeană a fost sufocantă şi după bara lui Paraschiv (min. 81) a venit şi cel de-al doilea gol. Cu cinci minute înainte de fluierul final, după o fază şnur, Astafei a primit în careu, a şutat în bara laterală dar a fost agăţat de portarul Dolha. Centralul Avram, aflat foarte aproape de fază, nu a ezitat şi a dictat penalti pe care brazilianul Marquinhos l-a transformat cu ceva emoţii, aducând cea de-a doua victorie consecutivă. În ciuda numeroaselor probleme, care parcă nu se mai sfârşesc, Oţelul a devenit, cel puţin pentru o noapte, liderul Ligii I. Nu trebuie să ne îmbătăm cu apă rece, programul viitoarelor etape este dificil, dar semnalele sunt bune iar speranţa suporterilor moare ultima.
Declaraţii:
Ionuţ Badea - antrenor Oţelul: „A fost o partidă foarte disputată, care a relevat chestiuni importante legate de echipa noastră. Mă bucură foarte mult rezultatul, practic noi am meritat victoria. Mă nemulţumeşte modul cum am început partida din punct de vedere psihologic, însă este foarte important că nu am cedat aproape niciun metru de teren, a fost o situaţie de moment şi nu de fapt, în sensul în care am reuşit să înscriem. Mă aştept s-o facem în continuare, pentru că ocazii creăm, avem jucători cu o creativitate destul de bună în atac, biomecanica lovirii mingii este foarte bună. A fost foarte important să câştigăm acest joc pentru a putea construi în continuare. Trebuie să ne acceptăm condiţia că suntem o echipă în reconstrucţie”.
Ionel Ganea - antrenor U Cluj: „Felicit echipa gazdă pentru victorie. Este adevărat, am început jocul foarte bine, mai ales în prima repriză, puteam să majorăm diferenţa şi am pierdut nemeritat. Oţelul a jucat mult mai bine în cea de-a doua repriză. Nu cred că a fost penalti şi consider că ne-a lipsit un arbitru corect”.
Narcis Răducan - director general Oţelul: „N-am mai fost de mult pe primul loc. Chiar puneam cap la cap două titluri: dacă în urmă cu o lună titlul începea cu falimentul, acum suntem lideri. Mai avem mult de muncă, este important că am obţinut maximum de puncte, pentru moralul jucătorilor. Lucrurile intră pe făgaşul normal şi sper să profităm cât mai mult de forma bună”.
Ionuţ Neagu - jucător Oţelul: „Nu contează că am marcat eu, important este că am reuşit să obţinem cele trei puncte. Am avut un moral bun după victoria de la Braşov, am revenit chiar dacă am fost conduşi. Mi-era dor de primul loc. Trebuie să fim realişti... Sper să ne clasăm cât mai sus”.
Oţelul Galaţi - U Cluj 2-1 (0-1)
stadion Oţelul, spectatori: 3.000
Au marcat: Neagu (min.73), Marquinhos (min.85 din 11 m) respectiv Cristocea (min. 2)
Formaţii:
Oţelul: Brăneţ - Joao Felipe, Sîrghi, Costin, Murgoci (min.46 D. Popescu) - Milea (min.63 Filip), Giurgiu, Neagu - Iorga (min.57 Paraschiv), Astafei, Marquinhos. Antrenor Ionuţ Badea.
U Cluj: Dolha - Ciupe, Ninu, Szilaghi, Van Doten - Bucşă, Ad. Popa II - Takacs (min.73 Turcu), Cristocea (min.77 Săndulescu), Borza (min.43 Tîrnăcop) - Dedu. Antrenor: Ionel Ganea.
cartonaşe galbene: Costin (min.33), Neagu (min.38), Astafei (min.54), Marquinhos (min.60) respectiv Ad. Popa II (min.15), Takacs (min.17), Borza (min.38 şi min.43)
cartonaş roşu: Borza (min.43)
Arbitru: Marius Avram (Bucureşti)
Asistenţi: Aurel Oniţa (Constanţa) şi Daniel Mitruţi (Craiova)


Articole înrudite