15 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Oţelul îşi aşteaptă antrenorul
Oţelul îşi aşteaptă antrenorul

Reunirea Oţelului nu a clarificat nicidecum lucrurile în ceea ce priveşte staff-ul şi lotul echipei de la Dunăre pentru sezonul viitor. Numele tehnicianului ar fi trebuit făcut public astăzi, iar naţionalitatea acestuia rămâne deocamdată necunoscută. Un lucru este însă cert: echipa gălăţeană îşi va reduce mult cheltuielile.
Lucian Ciofoaia - administrator special Oţelul Galaţi, ne-a declarat: „Ne-am zbătut un an şi acum trebuie să tragem o linie apăsată şi foarte groasă. Anul acesta vom schimba modul de a conduce un club. Nu ne mai dorim să vorbim despre sume mari sau despre ce performanţe am putea realiza. Mai întâi trebuie să demonstrăm pe teren şi apoi să vorbim. Cum la finalul sezonului următor vor retrograda 6 echipe, trebuie să pregătim mult mai bine strategia pentru noul campionat. Nu vrem să mai tremurăm pentru retrogradare. Ne dorim un colectiv care să fie unit şi să aibă performanţe. Noi trebuie să ne mulţumim fanii. Acesta trebuie să fie principalul nostru obiectiv. Am văzut că sunt şi fani din Bucureşti care suferă sau se bucură pentru Oţelul. Vrem să avem cel de al 12-lea jucător. Aţi văzut cât au ajutat spectatorii echipa în ultimele două partide din sezonul trecut de pe teren propriu. La momentul de faţă se desfăşoară auditul efectuat de Aspen Alpine Management. Organigrama clubului va suferi modificări pentru că nu ne mai permitem unele extravaganţe din trecut. Nu vrem să ne mai înălţăm foarte mult pentru că prăbuşirile nu pot fi oprite uşor. Există un buget care se bazează doar pe sumele de care dispunem la momentul actual. Banii provin din drepturile de televizare şi de la anumiţi sponsori. Trebuie să facem paşi mici, dar siguri. Vrem să impunem un mod de conducere mai profesionist atât din punct de vedere financiar cât şi fotbalistic.”
Discursul lui Lucian Ciofoaia este logic numai că echipa gălăţeană trebuie să ştie cât mai curând pe ce se va baza din punct de vedere fotbalistic. Care va fi antrenorul şi care vor fi jucătorii, sunt chestiunile primordiale care trebuie rezolvate cât mai curând. Problemele legate de organigramă pot fi rezolvate mai târziu. Marile costuri ale echipei gălăţene au provenit de la salariile mari ale multora dintre componenţii lotului sau de la remuneraţia antrenorului Ewald Lienen. În ceea ce-l priveşte pe Narcis Răducan, acesta se află în concediu, dar probabilitatea ca el să se întoarcă la clubul gălăţean este egală cu zero. Rămâne de văzut ce va realiza Andrei Rusu, noul şef al departamentului de scouting. Acesta a fost impresar şi l-a adus la echipa gălăţeană pe chilianul Daud Gazale, jucător care nu s-a adaptat în Liga 1. Suporterii speră ca Rusu să fie mai inspirat în transferurile pe care le va efectua în această vară. În caz contrar, dacă se iau în considerare şi viitoarele plecări de la echipă, Oţelul riscă să aibă soarta Coronei Braşov, formaţie care a fost sparring partener pentru celelalte echipe din liga 1 în sezonul trecut. În ceea ce priveşte implicare avocatului Florin Burhal, el este doar reprezentatul Aspen Alpine Management şi nu un investitor cum se recomandase într-un interviu recent oferit presei centrale. Misterul legat de adevăratul rol al lui Burhală va fi lămurit în zilele următoare.


Articole înrudite