30 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Trupa lui Ionuţ Badea a evoluat cu doi oameni mai puţin toată repriza a doua şi a pierdut fără drept de apel cu Astra. Roş-alb-albaştrii şi-au aflat adversara din 16-imile Cupei: Concordia Chiajna, cele două echipe urmând să se întâlnească de două ori în cursul săptămânii viitoare.
Partida programată duminică seara pe stadionul Oţelul a început cu un moment de reculegere în memoria victimelor inundaţiilor din judeţul nostru. Organizatorii au mai anunţat că toate încasările de la acest meci vor fi donate sinistraţilor. Starea de tristeţe care a cupris asistenţa avea să prevestească şi ceea ce s-a întâmplat pe gazon unde roş-alb-albaştrii lui Ionuţ Badea s-au dovedit neputincioşi. Astralii au controlat partida încă din start, impresionând printr-un presing avansat ce a împiedicat din faşă orice construcţie ofensivă în tabăra oţelară. După ce Boşneag a salvat in extremis cu piciorul şutul lui Ivanovski (min. 17) din careu, oaspeţii au deschis scorul la faza următoare prin Cristescu, cu o execuţie ce nu putem să o trecem cu vederea. Oţelul nu a avut replică, doar Paraschiv (min.28) a căutat să obţină un penalti, după ce a căzut lângă un fundaş advers, dar fără rezultat. Soarta partidei a fost decisă în finalul primei reprize atunci când Costin, după ce a primit al doilea galben şi Paraschiv, direct, au fost eliminaţi. Repriza a doua a fost un joc de-a şoarecele cu pisica, Astra s-a distrat pur şi simplu şi a mai marcat de trei ori prin Cristescu, Ivanovski şi Martins. În min. 62, la scorul de 0-2, roş-alb-albaştrii ar fi putut marca la loviturile de cap ale lui Sîrghi şi Filip dar soarta partidei a fost pecetluită. O înfrângere usturătoare pentru Oţelul care a ajuns la -3 în clasamentul adevărului iar etapa viitoare va juca la Chiajna cu Concordia. Altfel, la sediul FRF a avut loc ieri după-amiază tragerea la sorţi pentru faza a VI-a (16-imi) a Cupei României, cele 32 de echipe fiind repartizate în trei urne. Oţelul, care a făcut parte din cea de-a doua urnă, a căzut cu Concordia Chiajna.
Declaraţii:
Narcis Răducan - director general Oţelul: „Foarte multe lucruri nu mi-au plăcut, sunt dezamăgit. Dezamăgiţi sunt şi suporterii. E greu când doi dintre cei mai experimentaţi jucători iau cartonaşe roşii la 70 de metri de poartă. Trebuie amendaţi imediat. Repriza a II-a a fost un haos. Este tristeţe, însă trebuie să ridicăm capul şi să găsim soluţii. Cu banii suntem la zi, nu ai niciun motiv să pierzi cu 4-0 acasă. Vom lua măsuri împotriva acestor acte de indisciplină, astea nu sunt faulturi de joc. Arbitrul nu a greşit. Deciziile lui au fost corecte."
Ionuţ Badea - antrenor Oţelul: „Acest meci rămâne un accident, într-o oarecare măsură şi unul provocat. Arbitrul a arbitrat mai mult în litera regulamentului, decât în spiritul jocului. Sunt convins că a fost acoperit de regulament, dar spiritul jocului era altfel. A fost vorba şi despre inconştienţa jucătorilor mei."
Daniel Isăilă  - antrenor Astra: „Prea multe nu sunt de spus. Aş vrea să mă axez mai mult pe prima repriză, deoarece după pauză am jucat cu doi oameni în plus şi jocul a fost la discreţia noastră. Am dominat, am reuşit să înscriem, cei de la Oţelul nu au reuşit să ne pună în dificultate. Era normal să ajungem la rezultatul ăsta după eliminaţii lor. Sunt bucuros că băieţii au jucat cu plăcere şi atitudine. Important e că a câştigat echipa, este o victorie meritată. Sergiu Costin putea să fie eliminat de la primul galben, la al 2-lea jucător n-am văzut faza."


Articole înrudite