15 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Oţelul nu plăteşte niciun ban pe jucătorii care au venit de la Steaua Dunării!
Oţelul nu plăteşte niciun ban pe jucătorii care au venit de la Steaua Dunării!

Comisia de Litigii din cadrul FRF are pe masă un caz interesant. Clubul Steaua Dunării solicită Oţelului suma de 800.000 de euro pentru 5 jucători: Tudorie, Moglan, Vicol, Stoian şi Dajbog. Conducerea fostei campioane refuză să plătească vreun ban, în condiţiile în care contractul încheiat în 2009 între cele două grupări a fost denunţat de administratorul judiciar pentru că Oţelul se află în insolvenţă.
Remus Pascu, director executiv Oţelul Galaţi, ne-a declarat: „Steaua Dunării îl evaluează pe Alex Tudorie la 500.000 de euro, iar pentru ceilalţi patru jucători ar trebui ca Oţelul să plătească încă 300.000 de euro. Comisia de Litigii se va pronunţa cât de curând. Între Oţelul şi Asociaţia Sportivă Steaua Dunării s-a încheiat în iunie 2009 un contract de asociere în participaţiune. La data încheierii acestui contract, Asociaţia Steaua Dunării a intrat într-o asociere cu Oţelul în ceea ce priveşte sectorul destinat copiilor şi juniorilor. Orice contract de natură comercială trebuie să aibă un obiect posibil, licit şi moral. Contractul avea o durată de 20 ani. Administratorul judiciar a descoperit acest contract, după ce clubul a intrat în insolvenţă, şi l-a denunţat. În conformitate cu legea insolvenţei, orice contract pe care administratorul judiciar îl consideră în defavoarea Oţelului poate fi denunţat şi nu mai este valabil. Litigiul se judecă, dar opinia publică trebuie să ştie adevărul. Sunt oameni care aruncă cu noroi şi ne cântă prohodul, iar acei oameni, culmea, au lucrat în acest club. Nu cred că mai există vreun contract încheiat între două cluburi pe o durată de 20 de ani. Obligaţiile asumate de Oţelul în acest contract sunt net în defavoarea clubului nostru. În linii mari, Oţelul se obligă să suporte toată cheltuiala legată de copiii şi juniorii pe care Steaua Dunării îi are, iar Steaua Dunării să ofere jucători clubului nostru, Oţelul era obligată să ofere 50% din orice transfer, iar orice jucător transferat la clubul nostru de la Steaua Dunării trebuia să primească 10.000 euro la semnătură. Ne punem semne de întrebare cu privire la moralitatea acestui contract. Patru dintre asociaţii de la Steaua Dunării sunt Cătălin Tofan, Ilie Hagioglu, Ştefan Cristea şi Marius Bocăneală. Doi dintre aceşti domni erau angajaţi la momentul semnării contractelor dintre cele două cluburi la Oţelul Galaţi. Contractul a fost semnat din partea Stelei Dunării de domnul Costică Grigoraş în calitate de preşedinte, angajat la Oţelul în acea perioadă, şi de domnul Hagioglu, în calitate de vicepreşedinte al Asociaţiei Steaua Dunării, chiar dacă şi domnia sa era angajat la Oţelul în acea perioadă. Din partea Oţelului a semnat domnul Marius Stan, care era directorul general al clubului. Este vorba despre un conflict de interese. Oţelul avea interesul să selecteze şi să promoveze cei mai buni jucători. Modul în care se făcea selecţia nu a fost în regulă. Aceşti doi domni făceau selecţie pentru Oţelul sau pentru Steaua Dunării? Când aveau timp să facă treabă pentru două cluburi în acelaşi timp? Noi suntem convinşi că ni se va da dreptate şi Comisia de Litigii din cadrul Federaţiei va hotărî că nu avem de plătit niciun ban către Steaua Dunării. Pot să le spun domnilor de la această asociaţie sportivă că îl oferim pe Tudorie pentru suma de 400.000 de euro.”
Cazul este complicat, iar Comisia de Litigii ar putea să întârzie acordarea unei decizii. Cum Oţelul se află în insolvenţă este interesant de urmărit care va fi decizia comisiei. Verdictul final nu va fi cel dat de Comisia din cadrul Federaţiei pentru că mai există o cale de apel.


Articole înrudite