12 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Oţelul trăieşte!
Oţelul trăieşte!

Oţelul avea nevoie ca de aer de un succes în faţa lui ACS Poli Timişoara, iar iubitorii fotbalului din oraşul de la Dunăre au înţeles acest lucru şi au venit în număr mare la stadion pentru a fi alături de favoriţi. Peste 10.000 de spectatori au fost trup şi suflet alături de jucătorii lui Ewald Lienen. Oţelarii au pornit asaltul încă din primul minut, când Henrique a fost blocat în careu. Astafei în minutele 3 şi 9, Tritz minutul 7 şi Giurgiu minutul 11 au irosit ocazii monumentale. La două dintre acestea s-a opus Nuno Claro, portarul portughez al Timişoarei. Elevii lui Alexa s-au aşezat mai bine pe 3 linii şi până în minutul 35 nu s-a mai consemnat vreo ocazie. Zidul timişorean părea de nepătruns. În minutul respectiv, Astafei a pătruns în careu dar centrarea sa nu a fost fructificată de vreun coechipier. Repriza se încheie cu 2 mari ocazii ale lui Cooper care în minutele 40 şi 43 nu a reuşit să marcheze mai întâi pentru că a greşit execuţia şi apoi pentru că Nuno Claro a avut o intervenţie extraordinară. Cele două echipe au plecat la cabine cu un scor  alb care a dezavantajat vădit echipa care a jucat fotbal, Oţelul. Actul secund începe tot cu Oţelul la timonă. Scorul ar fi putut  fi deschis în minutul 51, însă arbitrul Haţegan nu a acordat penalty la henţul comis de Mera în propriul careu. Cooper realizează un slalom demn de Messi în minutul 53, dar Astafei a reluat telefonat cu capul din careul mic şi Nuno Claro a reţinut. În minutul 61 a venit şi golul izbăvitor. Lovin a executat viclean o lovitură liberă de la 18 metri şi mingea s-a dus în colţul porţii lui Nuno Claro. Scorul devenea 1-0 pentru Oţelul iar stadionul a explodat pur şi simplu. Gălăţenii au retras liniile după gol şi au încercat să înscrie golul 2 pe contraatac. La un astfel de contraatac, Cooper a pătruns în careul advers, a fost faultat, dar Haţegan a demonstrat că este bănăţean autentic şi nu a acordat lovitura de la 11 metri. Poli Timişoara a împins liniile spre poarta lui Goicoechea, dar antrenorul Alexa a demonstrat că a lipsit de la lecţiile legate de faza ofensivă. Meciul s-a încheiat cu un gest lipsit de fairplay al ospeţilor, care nu le-au înapoiat mingea gălăţenilor, aşa cum se face de obicei. Trist şi revoltător în acelaşi timp este că gestul a fost comandat de tehnicianul oaspeţilor, Dan Alexa. Oţelul s-a impus cu 1-0 şi a demonstrat că poate evita retrogradarea. Victoria a fost posibilă şi pentru că Ewald Lienen a lăsat orgoliul deoparte şi aliniat un 11 competitiv. Formaţii: Oţelul - Goicoechea 6 - Tritz 6, Sipovici 6 (Sîrghi 6), Prestia 7, Popescu 8 - Lovin 8 (Milea 6) - Giurgiu 7, Marquinhos 7, Cooper 7 - Astafei 7, Henrique 6 (Tudorie 6). Poli Timişoara - Nuno Claro 7 - Belu 6, Scutaru 6, Mera 6 (Nanu 5), Seroni 4, Morariju 6 - Gorobsov 5 (Trandu 5), Poparadu 5, Popovici 5, Boldea 4 (Bălace 5) - Szekely 4. 

Declaraţii:

Narcis Răducan - director general Oţelul Galaţi: „E o victorie mare dar până la urmă este doar un succes. Ne simţim precum acrobatul care are de făcut 4 paşi pe sârmă şi nu a făcut decât unul. Am făcut însă un pas spectaculos. Aportul publicului a fost hotărâtor. Spectatorii  au fost minunaţi. Îi aşteptăm şi la Vaslui precum şi la meciul cu Viitorul”.
Ewald Lienen - antrenor Oţelul: „Nu este pentru prima oară când jucătorii noştri au evoluat sub presiune. Totul a depins de noi pentru că am fost singurii care am jucat fotbal. De fapt aproape în fiecare meci, noi am jucat fotbal spre deosebire de alte echipe care nu-şi propun decât să obţină rezultate cu orice preţ.”
Florin Lovin - Oţelul Galaţi: „Sunt foarte fericit. S-a văzut aportul publicului, care spun eu că a fost hotărâtor. Am respectat planul făcut cu suporterii ca ei să ne susţină de la început până la final şi noi să ne dăm viaţa pe teren.”
Dan Alexa - antrenor ACS Poli Timişoara: „Oţelul a fost mai bună decât noi până în minutul 60 dar apoi noi am controlat jocul şi puteam egala. Meciul cu Oţelul a fost pentru noi ca o semifinală, pentru că urmează finala cu Ceahlăul pe care trebuie să ne-o adjudecăm.”

Bilanţ

Oţelul a acumulat 34 de puncte la fel ca Poli Timişoara şi Viitorul şi merge etapa viitoare să câştige la Vaslui. Echipa gălăţeană se poate impune în următoarele 2 meciuri şi, dacă va realiza acest lucru, va evolua cu siguranţă şi sezonul viitor în prima ligă. Secretul reuşitei gălăţenilor este simplu: publicul şi jucătorii au format din nou o familie şi un proverb vechi spune că: “Unde-s mulţi puterea creşte şi duşmanul  nu sporeşte.”


Articole înrudite