27 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
„Panterele negre” de la AFC Universitatea întâlnesc contracandidata la promovare Selena Constanţa
„Panterele negre” de la AFC Universitatea întâlnesc contracandidata la promovare Selena Constanţa

Singura echipă de fotbal feminină din zona dunăreană, AFC Universitatea va juca duminică, de la ora 11.00 pe stadionul Siderurgistul, cel mai important meci de la înfiinţare. Echipa gălăţeană pregătită de antrenorii Mihai Ciobanu, Alexandru Caracaş şi Gabi Călinescu va primi vizita celor de la Selena Constanţa. Cele două echipe au maxim de puncte după cinci etape, fiind principale candidate la promovarea în primul eşalon. Duelurile directe dintre gălăţence şi constănţence au fost aprige mereu şi cu siguranţă aşa se va întâmpla acum când şi miza este mare. „Cu siguranţă este cel mai important meci din istoria clubului. Selena este principala noastră contracandidată la promovare, chiar dacă în opinia mea şi Onix stă la pândă şi şi-a propus acelaşi obiectiv. Aşa cum le-am spus şi fetelor la antrenamente, nu este un meci capital, de genul pe aici nu se trece, nu trebuie să aibă presiune suplimentară, campionatul este lung şi orice este posibil. Chiar dacă sunt probleme medicale, vom încerca să le depăşim împreună, fetele au format un grup frumos, sunt conştiente de importanţa meciului şi împreună ne dorim să găsim cheia succesului. Sper ca să nu intervină alţi factori, să se joace pe teren, echipa cea mai bună să câştige iar după fluierul final să ne bucurăm pentru a şasea victorie consecutivă din acest sezon”, ne-a declarat antrenorul Mihai Ciobanu.
Atmosfera în tabără gălăţeană este foarte bună şi, chiar dacă se simte presiunea, „panterele negre” sunt decise să-şi „muşte” adversarele şi să obţină cele trei puncte puse în joc, să ierneze în fotoliul de lider şi să facă un pas important spre promovarea în Liga 1. „Meciul de duminică cu Selena Constanţa cred că este cel mai important pentru noi, din prima parte a campionatului. Nu zic că celelalte nu ar fi fost, dar ţinând cont de parcursul ambelor echipe pâna în acest moment, în tur mai exact, putem vedea încărcătura meciului, ambele echipe câştigând tot ce s-a putut. Practic, cine nu face paşi greşiţi în acest joc, îşi va îndeplini o mare parte din munca pe care o are de făcut pentru promovarea în Liga 1. Dorinţa este mare din ambele părţi, dar eu cred că avem un plus, faţă de alţi ani, forţa grupului. Consider că în acest moment, oricare din fete poate face o surpriză plăcută sau poate încheia fericit meciul. Am crescut mult în toate departamentele, şi este atât meritul fetelor cât şi al staffului tehnic. Pentru mine personal, partida aduce o încărcătură emoţională mare deoarece, cu Selena a fost ultima meu apariţie înainte de a mă opera. Am jucat o repriza, la pauză fiind egal. Şi acum normal că îmi doresc să finalizez cu bine meciul, atât din punct de vedere fizic cât şi al scorului, îmi doresc o revanşă după ce am pierdut la Constanţa cu 5-3”, ne-a declarat căpitanul „panterelor negre” Roxana Pazargic.
De la ora 14.00 vor intra pe teren „panterele mici” care vor întâlni Vulpiţele Galbene din Roman, liderul seriei din Liga a 3-a.


Articole înrudite