08 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
„Panterele negre” de la AFC Universitatea vor să scrie istorie
„Panterele negre” de la AFC Universitatea vor să scrie istorie

La nici trei ani de la înfiinţare, AFC Universitatea Galaţi, se află în faţa celui mai important examen. „Panterele negre” conduse de Gabi Călinescu şi Alexandru Caracaş vor juca duminică, de la ora 11.00, pe stadionul Farul, cu Selena Constanţa în penultima etapă din Liga a 2-a la fotbal feminin. Va fi derbiul care va decide echipa ce din sezonul viitor va fi prezentă la masa bogaţilor în eşalonul de elită. Cele două combatante îşi împart în acest moment primele două poziţii din clasament, la egalitate de puncte, 34, gălăţencele ocupă fotoliul de lider cu un golaveraj superior, 61-7 faţă de 55-7. În partida tur disputată la Galaţi, scorul a fost 2-2. Confruntarea va fi condusă de o brigadă din Bucureşti formată din: Andreea Ene, la centru ajutată de: Roxana Ivanov şi Raluca Sîrghe.

Declaraţii:

Roxana Pazargic - jucătoare AFC Universitatea: „Iată-ne ajunşi în faţa marelui examen. Meciul în care se va vedea toată munca noastră atât din acest sezon cât şi din ultimii trei ani, cât avem de la înfiinţare. E un meci cu încărcătură mare dar pentru care ne-am pregătit mult şi în care cred că nu vom dezamăgi. Personal e visul meu să ajut echipa să promoveze în Liga 1 şi cred că, împreună cu fetele şi cu antrenorii, vom reuşi acest lucru. Trebuie să nu ne pierdem concentrarea, dorinţa de a lupta şi unitatea grupului. Să dăm dovadă de fair-play şi să arătăm plăcerea cu care practicăm acest sport şi bucuria va veni”.
Alexandru Caracaş - antrenor AFC Universitatea: „E cel mai important meci din istoria clubului nostru. Are o încărcătură emoţională atât de mare încât am lucrat mai mult pe partea mentală, decât pe cea tehnico-tactică. E cu siguranţă cel mai bun sezon al nostru şi îl vom încheia triumfători, pentru că avem un grup de fete care au o singură dorinţă comună: să joace fotbal la un nivel cât mai înalt. Sunt probleme de lot în momentul de faţă, dar sperăm să le rezolvăm până în ziua meciului. Eu, personal, am fost şi sunt, în continuare, încrezător în puterea şi ambiţia fetelor noastre de a cuceri primul „trofeu" al lor. Şi dacă m-aţi întreba ce pronostic aş da pentru acest meci, acela ar fi 2 clar”.


Articole înrudite