02 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
„Panterele negre” de la FC Universitatea Galaţi, la cel mai bun rezultat din istorie, locul 2
„Panterele negre” de la FC Universitatea Galaţi, la cel mai bun rezultat din istorie, locul 2

Comitetul de Urgenţă al FRF s-a întrunit din nou, la videoconferinţă participând şi reprezentanţii primelor şase clasate: U Olimpia Cluj Napoca, FC Universitatea Galaţi, Fortuna Becicherecu Mic, Vasas Femina Odorheiu Secuiesc, Piroş Security Arad şi Heniu Prundu Bârgăului. În unanimitate s-a decis îngheţarea campionalui şi pentru partea superioară a clasamentului. După cel mai bun sezon - tur din istoria clubului, FC Universitatea Galaţi a încheiat pe locul 2 cu 26 de puncte şi o linie de clasament: 11 meciuri, 8 victorii, 2 remize, o înfrângere, golaveraj 33-10. O performanţă extraordinară cu medaliile de argint sau fără în funcţie de ce se va mai stabili la finalul întregului sezon fotbalistic din România, care va rămâne în istoria sportului gălăţean.

„Un sezon extrem de greu din punct de vedere financiar, practic bugetul până în acest moment a fost asigurat în cea mai mare parte de către mine şi colegul meu, realizând diverse împrumuturi, am rezistat şi prin datorii la firmele de transport şi de la salvare, am beneficiat de sprijinul federaţiei şi al firmei SF TEX şi profit încă o dată să le mulţumesc tuturor pentru sprijin şi toleranţă. Aşa cum este şi normal, sperăm să primim la finanţare bugetul necesar pentru a achita toate datoriile din acest sezon şi pentru următorul. Sperăm să se ţină cont de ceea ce oferim nu de ceea ce promitem, a venit momentul să se tragă linie şi să se contabilizeze toate rezultatele noastre, pentru al doilea an consecutiv avem al doilea punctaj la nivel de depunere a dosarelor şi acest lucru trebuie să se reflecteze şi la finanţare. Referitor la partea sportivă, sezonul acesta am reprezentat onorabil judeţul Galaţi cu patru echipe şi mai exact: în prima ligă terminăm sezonul pe locul secund, în liga a treia terminăm pe locul al treilea, la U15 terminăm tot pe locul al treilea în seria noastră şi la U13 ne mândrim că am debutat. Doar acest virus ne-a împiedicat să demonstrăm şi în retur ceea ce am demonstrat în tur şi mai mult cred că puteam oferi mult mai multe surprize. Sperăm ca şi FRF să răsplătească munca depusă de noi şi să avem parte de mult dorita festivitate de premiere, practic aşa este normal având în vedere că în momentul în care am completat chestionarul ne-am exprimat dorinţa să jucăm în play-off şi după s-a decis îngheţarea tuturor competiţiilor la fotbal feminin, îngheţare înseamnă să desemnăm campioana şi automat şi vicecampiona din acest sezon, referitor la acest aspect vom reveni cu informaţii deoarece decizia se va lua la finalizarea tuturor competiţiilor din cadrul federaţiei. Am avut o echipă mare în acest sezon poate mult prea mare pentru posibilităţile noastre. În perioada asta negociem prelungirea contractelor cu jucătoarele, stabilim exact staff-ul pentru următorul sezon şi vom decide exact cu câte echipe vom reprezenta judeţul Galaţi în sezonul 2020-2021. Sperăm doar să nu primim „o palmă" nemeritată şi să avem posibilitatea să continuăm în parametrii aceştia. Nu ar fi normal să fie altfel având în vedere că nu cerem un buget imens ci unul decent ca să putem asigura salarii între 500 şi puţin peste 2000 de lei. Să se ţină cont şi de acest aspect. În concluzie felicit toate jucătoarele, de la cea mai mică la cea mai experimentată, pe colegii mei şi toate persoanele care ne-au susţinut şi o vor face şi în continuare. FCUG va continua în al şaselea sezon consecutiv de la înfiinţare ceea ce înseamnă enorm pentru noi”, a concluzionat preşedintele Gabriel Călinescu.

La rândul său, căpitanul echipei gălăţene, Lidia Moacă a precizat: „Păreri de rău pentru că nu am jucat, ne doream foarte tare să continuăm parcursul bun în campionat, să ne bucurăm de fotbal dar din păcate nu putem să ne opunem situaţiei care a lovit omenirea. Vreau să mulţumesc tuturor persoanelor care au fost aproape de echipă şi ne-au susţinut dar şi celor care nu au făcut-o pentru că au ambiţionat familia FCUG să lupte mai mult. Ştiu, au fost perioade minunate pe care le-am petrecut cu toţii în echipă şi greutăţi, dar cred eu, că am făcut o treabă bună la Galaţi. Ţin să felicit toată adunarea de la Galaţi, de la cel mai mic la cel mai mare pentru că s-a luptat pentru un scop pe care l-am atins chiar dacă a fost într-un timp mai scurt”.

Lotul de jucătoare la prima echipă din acest sezon a fost următorul: Portari: Natalia Munteanu, convocată în Naţionala Moldovei, Georgiana Bobocea; Fundaşi: Maria Stamate, convocată la Naţionala de senioare a României, Alexandra Ivan, Ana Arnăutu, componentă a Naţionalei Moldovei Andreea Surcică, Olga Cuşinova, Elena Ivan, Valentina Ivan; Mijlocaşi: Lidia Moacă - căpitan, Cristina Cerescu, Iriska Topal, ambele fac parte din Naţionala Moldovei Nicoleta Lepădatu, Diana Stoian; Atacanţi: Tabita Croitoru, Carmen Marcu, componentă a Naţionalei României Under 19 calificată la Elite Round Campionatul European, Monica Benţoiu, Alexandra Condrea. Staff- ul tehnic la FCUG a fost următorul: Gabriel Călinescu - preşedinte şi antrenor la Liga a 3-a, Under 15 şi Under 13, Alexandru Caracaş - vicepreşedinte şi antrenor Liga 1, Gheorghe Cucu - antrenor cu portarii, Ionuţ Niculcea - consilier al antrenorilor, Marian Căpăţână - director executiv, David Asandei - director sportiv.


Articole înrudite