29 MARTIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Phoenix are reprezentante în topul Ligii Naţionale
Phoenix are reprezentante în topul Ligii Naţionale

Liga Naţională de baschet feminin a programat în weekend partidele celei de-a V-a etape. O rundă perfectă pentru nou promovata Phoenix Galaţi. Fetele pregătite de Theodosios „Sakis” Paralikas au obţinut prima victorie în deplasare, la Tg. Mureş, 94-46 cu Nova Vita.

Americanca Cherise Daniel a fost din nou principala marcatoare din tabăra gălăţeană, cu 26 de puncte fiind secondată de conaţionala sa, Starr Fairbanks, la cel mai bun joc de la venirea la Galaţi, cu 22 de puncte. Cherise a marcat 126 de puncte în cinci jocuri şi conduce în topul marcatoare din LN. Phoenix-ul este bine reprezentat şi în ierarhia „assists-urilor”: Florentina Ardeleanu, locul II, cu 32 pase decisive iar coechipiera sa Cherise Daniel încheie podiumul, cu 27 pase decisive. O clasare pe treapta a treia a podiumului avem şi în topul eficienţei, Earnesia Williams, cu 113. În acelaşi clasament, Cherise Daniel se situează pe locul VI cu 108.

Echipa gălăţeană a acumulat şapte puncte şi se situează pe locul VII. Fetele nostre vor juca etapa viitoare pe teren propriu cu SCM CSS U Craiova (4 noiembrie, ora 18.00, sala Dunărea) şi au şanse foarte mari să obţină o nouă victorie cu care să urce în prima jumătate a clasamentului.


Articole înrudite