14 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Phoenix s-a calificat în premieră în Final Four-ul Cupei României
Phoenix s-a calificat în premieră în Final Four-ul Cupei României

Premieră istorică miercuri seara pentru clubul gălăţean de baschet Phoenix. La trei ani de la promovare, echipa feminină sub bagheta magică a antrenorilor Eugenio Rodrigues şi Andreea Şoptică a urcat până în careul de aşi din Cupa României. Cu 20 de puncte avans după manşa tur, gălăţencele au gestionat bine situaţia şi au reuşit să-şi încânte fanii prezenţi în tribuna sălii Dunărea cu faze spectaculoase. Înainte de startul meciului, cei prezenţi au aruncat pe teren cu 287 de jucării de pluş în cadrul campaniei „O jucărie, un copil fericit” care vor fi donate Fundaţiei Familia. Phoenix a condus din start şi la pauză a avut deja diferenţa din prima manşă, scor 41-21. Teleormănencele au făcut eforturi să limiteze proporţiile scorului, chiar şi-au adjudecat ultimul sfert dar n-au putut să pericliteze soarta calificării. Rezultat final: Phoenix Galaţi – CSBT Alexandria 77-59 (20-8, 21-13, 19-17, 17-21). Echipa gălăţeană a folosit lotul: Cassie Rochel 20 puncte, 14 recuperări, o pasă decisivă, 3 intercepţii; Amanda Frost 17 p, 2 recuperări, 4 pase decisive, o intercepţie; Stassia Walter 12 p, 4 recuperări, 7 pase decisive; Myneshia Mc Kenzie 12 p, 7 recuperări, 3 pase decisive; Hanna Demeter 7 p, 6 recuperări; Romina Filip 6 p, 2 recuperări, 4 pase decisive, 2 intercepţii; Andreea Creţu, o recuperare şi o pasă decisivă; Bianca Fota 3 p, o pasă decisivă; Denisa Fota. Nu au jucat din cauza problemelor medicale: Bianca Nini şi Mădălina Geleriu. După două victorii şi scorul general: 168-130, echipa gălăţeană accede în premieră în Final Four.
Sâmbătă, tot în sala Dunărea va avea loc un interesant cuplaj din cadrul Ligii Naţionale. În deschidere, de la ora 17.00, se vor întâlni echipele feminine Phoenix şi U Cluj Napoca. Gălăţencele trebuie să-şi ia revanşa după înfrângerea la 19 puncte din tur. Partida vedetă va aduce faţă în faţă, de la ora 19.00, echipele masculine Phoenix şi Energia Tg. Jiu. După două înfrângeri consecutive la Tg. Mureş şi Craiova, băieţii lui Florin Nini şi Bogdan Bălănică vor să obţină o victorie deşi vor avea în faţă un adversar redutabil cu rezultate foarte bune în Euro Challenge.Declaraţii:Eugenio Rodrigues - antrenor Phoenix: „A părut un joc uşor, ni l-am făcut uşor. Ultimele două partide împotriva lor le-am pregătit foarte bine. Am învăţat după prima partidă, din campionat. Într-adevăr, nu a fost un joc perfect, dar a fost aproape de perfecţiune. Este o realizare importantă pentru noi să ajungem în Final Four pentru prima dată, dar nu este doar meritul meu: am în spate o întreagă echipă, cu Florin Nini, cu managerul Alex Stanciu. O să muncim din greu şi o să visăm. Mai e mult până la Cupă, mai sunt meciuri până atunci, dar de ce nu?”
Romina Filip - jucătoare Phoenix: „A fost uşor, ne-am pregătit bine pentru acest meci. Aveam din start plus 20 de puncte, obţinute la ele acasă, am fost relaxate şi asta s-a văzut pe teren. În Final Four ne vom juca şansa. Cu siguranţă nu am vrea să jucăm cu Sfântu Gheorghe, care se ştie că este favorită la titlu şi este cel mai greu meci probabil. Nici celelalte echipe nu sunt de neglijat, însă am avea şanse mai mari împotriva unui adversar cum e Alba Iulia sau Cluj”.


Articole înrudite