26 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Phoenix: Transferuri de marcă la echipa masculină - Milos Bojovic şi Milos Pesic
Phoenix: Transferuri de marcă la echipa masculină - Milos Bojovic şi Milos Pesic

Baschetul masculin gălăţean a revenit pe prima scenă după 15 ani de absenţă. Phoenix U Galaţi ne va reprezenta în sezonul 2015-2016 în Liga Naţională. Oficialii clubului gălăţean au rezolvat primele două transferuri: Milos Bojovic şi Milos Pesic, doi jucători originari din Serbia, cu mare experienţă care să ajute la atingerea obiectivului: menţinerea în LNBM. Cel mai experimentat este Milos Bojovic, 34 de ani, 198 cm, care joacă pe poziţia 2, are 58 de meciuri în prima ligă din România, iar în ultimele două sezoane a evoluat pentru CSU Atlassib Sibiu. În ultima ediţie de campionat, Bojovic a jucat în 23 de meciuri cu următoarele statistici: 20 puncte, 4,7 recuperări, 2,9 pase decisive şi 2,1 intercepţii.

Conaţionalul său Milos Pesic, 31 de ani, 205 cm, care joacă pe poziţia 4, a venit în România încă de acum nouă ani şi a evoluat în 250 de meciuri din campionatul nostru. În sezonul 2014-2015, Milos a îmbrăcat tricoul formaţiei BC Timişoara, cu care după o evoluţie excelentă a câştigat Cupa României. Pesic a fost prezent pe teren în 27 de meciuri în care a reuşit ca medii statistice: 9,7 puncte, 4 recuperări şi 2,3 pase decisive. Sârbul a mai trecut în carieră pe la Timişoara, Cluj, Oradea, Ungaria şi Ucraina.

În cursul zilei de marţi s-a perfectat şi cel de-al treilea transfer. Este vorba de ucraineanul Yaroslav Lemyk, 30 de ani, 206 cm, care evoluează pe postul de pivot. În ultimul sezon, Lemyk a jucat în Franţa la Charleville, în cele 25 de meciuri în care a fost prezent pe teren reuşind următoarele medii statistice: 12,6 puncte, 5 recuperări, 1,6 pase decisive.

Echipa gălăţeană se va reuni pe 10 august.


Articole înrudite