17 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Oraşul slovac Preşov a găzduit în perioada 3-7 iulie cea de-a IX-a ediţie a Cupei Fragaria, cel mai puternic turneu rezervat copiilor de la 8 la 16 ani din Europa. La startul ediţiei din acest an s-au aliniat 201 echipe din 18 ţări: Bosnia Herţegovina, Bulgaria, Belarus, Cehia, Croaţia, Germania, Ungaria, Lituania, Letonia, Malta, Filipine, Polonia, Rusia, România, Slovenia, Slovacia, Serbia, Ucraina. În ciuda crizei, ţara noastră a fost reprezentată de 37 de echipe, printre acestea numărându-se, la categoria de vârstă Under 10, LPS Galaţi. Micuţii fotbalişti pregătiţi de antrenorul Ionuţ Niculcea au avut o comportare meritorie, reuşind să termine pe locul II grupa din care au făcut parte, cu un bilanţ de şase victorii, o remiză şi o înfrângere. Din păcate, în sferturile de finală puştii noştri au fost eliminaţi, la mare luptă de FK Prof. Boleşnikov Novi Sad (Serbia), formaţie care în cele din urmă avea să câştige trofeul pus în joc.
„Mă bucur că am lăsat o bună impresie la această competiţie. Jocul nostru i-a impresionat pe organizatori, care s-au şi grăbit să ne invite la ediţia jubiliară de la anul. Am pierdut, din păcate, la limită în sferturi şi am terminat pe locul VI din 33 de echipe participante. Sârbii, care au terminat pe primul loc, ne-au bătut pe fizic, am avut trei copii născuţi în 2001 şi n-am mai rezistat. A fost un turneu util iar la anul promitem să urcăm pe podium”, ne-a declarat tehnicianul gălăţean.
Rezultate înregistrate: 2-1 cu FK Banga Gargzdai (Lituania), 0-1 cu FK Pribam (Cehia), 0-0 cu Mladost Kotor Varas (Bosnia Herţegovina), 2-0 cu Zalgiris Vilnius (Lituania), 1-0 cu Omega Târnăveni (România), 4-0 cu STS Kashira (Rusia), 1-0 cu MFK Kosice (Slovacia), 1-0 cu Unior Yarkovica (Ucraina), 0-1 cu FK Prof. Boleşnikov Novi Sad (Serbia). Lotul folosit: Tiberiu Lupu, Alexandru Radu, Ştefan Mitrea, Stancu Ştefan (1 gol), Angelo Tănase (2), Rareş Oană (2), Iulian Mitrofan (2), Renato Ivancea, Flavian Pavel (2), Adi Adam (2), Paul Mierloiu.


Articole înrudite