20 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
România participă cu cinci sportivi la Campionatele Mondiale de teqball din Polonia
România participă cu cinci sportivi la Campionatele Mondiale de teqball din Polonia

Federaţia Română de Teqball a anunţat, miercuri, că România va participa cu cinci sportivi la ediţia a IV-a a Campionatelor Mondiale, care va fi organizată în perioada 8-11 decembrie 2021, în localitatea Gliwice din Polonia.
"După lungi amânări şi negocieri, cauzate de situaţia incertă la nivel mondial, cu privire la evoluţia COVID-19, forul mondial a făcut anunţul mult aşteptat. Cei mai buni jucători de teqball ai lumii se vor întrece în competiţia supremă, în Arena Gliwice, una dintre cele mai mari săli multisport din Polonia. Pentru prima dată, jucătorii de teqball vor concura pentru medalii la 5 probe: simplu şi dublu masculin, simplu şi dublu feminin şi dublu mixt. La probele de simplu şi dublu masculin şi dublu mixt, fiecare ţară va fi reprezentată de câştigătorii competiţiilor naţionale, din circuitul challenger, în timp ce la probele noi, simplu şi dublu feminin, nefiind organizate competiţii oficiale naţionale, participarea se va face pe bază de invitaţie din partea federaţiei internaţionale. România va fi reprezentată de 5 sportivi, de la cluburile Gobek Teqball Team Odorheiu Secuiesc şi Transilvania Teqball Team Târgu Mureş. Este vorba de Györgydeák Apor (Gobek Odorheiu Secuiesc) - simplu masculin, dublu masculin şi dublu mixt, Ilyés Szabolcs (Gobek Odorheiu Secuiesc) - dublu masculin, Barabási Kinga (Transilvania Târgu Mureş) - simplu feminin, dublu feminin, Dakó Katalin (Transilvania Târgu Mureş) - dublu feminin şi Miklós Tünde (Gobek Odorheiu Secuiesc) dublu mixt", a precizat Federaţia Română de Teqball, într-un comunicat de presă.
Potrivit Federaţiei Române de Teqball, în proba de simplu masculin, Györgydeák Apor va fi favoritul numărul 1, "ocupând în acest moment primul loc în clasamentul mondial al probei, în faţa campionului mondial en titre, Blazsovics Adam, din Ungaria".
"La dublu masculin, Ilyés - Györgydeák vor fi, mai mult ca sigur, favoriţii numărul 3, după maghiarii Banyik - Blazsovics (campionii mondiali din 2019) şi americanii Correia - Pilic. La dublu mixt, perechea Györgydeák - Miklós Tünde ocupă locurile 12, respectiv 17 în ierarhia mondială a probei. La probele feminine, participarea este pe bază de invitaţie, din cauza faptului că nu au existat competiţii naţionale oficiale. Dar, la singurul turneu feminin, organizat în vară, la Varşovia, Barabási Kinga şi Dakó Katalin au avut cele mai bune rezultate, locul 2 la simplu şi locul 1 la dublu. Bineînţeles, poziţiile de favoriţi se pot schimba, în funcţie de lista de sportivi înscrişi în concurs", a menţionat Federaţia Română de Teqball.
Federaţia consideră că pentru jucătorii români de teqball a fost un an excelent, cu performanţe în concursurile internaţionale, astfel că, echipa României are din nou şanse la primele locuri.
"Suntem siguri că, turneul mondial din Polonia va fi o competiţie spectaculoasă, având la start cei mai buni jucători de teqball ai lumii. Printre aceştia şi numărul 1 mondial, la simplu, românul Györgydeák Apor. (...) Iar schimburi spectaculoase, precum cel de la ultimul turneu internaţional, vor demonstra încă o dată că teqball-ul este sportul viitorului. Le dorim mult succes, sportivilor români care vor participa la ediţia din acest an a Campionatului Mondial de teqball. În perioada următoare vom reveni cu amănunte referitoare la organizarea acestei competiţii şi canalele media unde vor putea fi urmărite partidele", a mai precizat Federaţia Română de Teqball. (sursa Agerpres)


Articole înrudite